Quantcast

Ukrainiečiai padėkos talkoje tvarkė Vilniaus miesto parkus

  • Teksto dydis:

Prieglobstį nuo karo Vilniuje radę pabėgėliai iš Ukrainos šeštadienį surengė padėkos akciją – miesto tvarkymo talką. Daugiau nei 100 sostinėje apsistojusių ukrainiečių nuo ryto tvarkė Verkių ir Pavilnių regioninių parkų teritorijas.

„Visų ukrainiečių vardu norime padėkoti vilniečiams už šilumą, gerumą, rūpestį, suteiktą jausmą, kad esame namuose ir didžiulį palaikymą. Išreikšti savo dėkingumą susirinkome Vilniaus Verkių ir Pavilnių regioniniuose parkuose – tai mažiausia, ką galime padaryti šiuo metu. Niekada nepamiršime, kaip priėmėte mus į savo namus ir kiek daug padarėte, kad mūsų vaikai pamirštų baimės jausmą. Esame be galo dėkingi ir viliamės, kad jūsų gerumas grįš dvigubai”, – sakė padėkos akcijos sumanytoja, į Vilnių atvykusi ukrainietė Valentina Oželeda.

Talką koordinavusi vilnietė Simona Laiconaitė prie talkos kvietė prisijungti ir lietuvius. Talkoje-padėkos akcijoje ne tik tvarkyta aplinka, bet ir mezgėsi nauji kontaktai. Tikimasi, kad ukrainiečiai rado naujų draugų sostinėje.

Savivaldybė bei Vilniaus Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija visus „Ukrainos padėkos talka” talkos dalyvius aprūpino pirštinėmis, sekatoriais, maišais ir kitais darbui reikalingais įrankiais bei prisidėjo prie darbų koordinavimo.


Šiame straipsnyje: parkai VilniujetalkaukrainiečiaiVilniuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių