Quantcast

U. Šilagalytė: „Chorų karuose“ laikas laimėti Vilniui

TV3 muzikinis projektas "Chorų karai" jau penktą sezoną sieks skatinti pilietiškumą ir patriotiškumą savo kraštui, o vedami šios misijos jo generolai jau pradėjo burti savo kariaunas.
Šį sezoną "Chorų karuose" į pergalę kauniečius vesiantys vyrų ansamblio "Quorum" nariai atrankas surengė pirmieji ir sulaukė daugiau kaip 150 pretendentų. Vyriausias jų – 89 metų dainininkas.

Kūrybingų ir dainingų dzūkų lapkričio 17 d. 11 val. Alytaus miesto teatre Rotušės aikštėje lauks generolė Asta Pilypaitė, lapkričio 21 d. 18 val. Kėdainių viešbutyje "Grėjaus namas" savo miesto chorą tikisi sukurti Daumantų kapela su savo lyderiu Arnu Švilpausku, kuris televizijos žiūrovams pažįstamas iš TV laidos "24 valandos". Jau aišku, kad "Chorų karuose" ir šiemet nebus Klaipėdos choro, tačiau kituose miestuose gyvenantys klaipėdiečiai mielai kviečiami prisijungti prie jų kolektyvų. O padovanoti pergalę Vilniui šiemet tikisi dainininkė Urtė Šilagalytė, su kuria "TV diena" kalbėjo prieš pat atranką.

– Kokių minčių vedama imatės burti Vilniaus chorą?

– Laimėti, tik laimėti – kitaip nė neverta imtis to. Žinau, kad "Chorų karuose" Kaunas nenugalimas, bet ieškosime būdų jį palaužti ir reikia tikėti, kad pagaliau pavyks jį nugalėti.

– Save laikote tikra vilniete?

– Tikrai taip. Esu čia gimusi, augusi ir čia gyvenu. Esu vilnietė, kuri labai myli Vilnių, ir apskritai esu patriotiška. Vilnius man jaukus miestas, sava erdvė, kurioje jaučiuosi gerai, patinka čia nuo gatvių, žmonių iki senamiesčio ir atnaujinto Bernardinų sodo.

– Krepšinio mėgėjų choras, studentai, benamiai, senjorai, kitataučiai – žiūrovai girdėjo įvairiausių chorų koncepcijų. Kokią savo choro viziją turite jūs?

– Dar negaliu atskleisti, daug priklauso ir nuo komandos, minčių dėl repertuaro taip pat turiu ir tikiu, kad Vilniaus choras išsiskirs iš kitų. Kadangi pati esu jauna, manau, kad ir atrankoje daugiausia sulauksiu sostinės jaunimo. Savo komandoje laukiu dainuojančių, muzikuojančių, šokančių žmonių, kurie yra entuziastingi, aktyvūs, darbštūs bei norintys laimėti.

– Netrikdytų, jei tektų vadovauti tris kartus už jus vyresniam žmogui?

– Ne. Juk atrankos dalyviai žino, kokia bus jų generolė, ir džiugu, kad nori prisijungti. Neketinu vaidinti griežtos vadovės, manau, kad choras yra kaip šeima, kurios nariai vienas kitą palaiko, dirba ir stengiasi tikslų siekti kartu, nustumdami į šalį asmenines ambicijas bei tarpusavio konkurencijos jausmą. Norėčiau, kad į Vilniaus chorą ateinantys žmonės turėtų tokį požiūrį.

– Kuris ankstesniuose sezonuose pasirodęs choras jums paliko didžiausią įspūdį?

– Pernai mane išties sužavėjo "Šarkų" suburtas Šachmatinis choras. Man patiko jo idėja, originalumas, kiekvieną kartą stebinantys jo pasirodymai.

– Kurių kolegų, Lietuvos atlikėjų, muzika jums artima?

– Esu dainininkė ir apskritai klausau įvairiausių stilių muzikos, o iš lietuvių žaviuosi Daiva Starinskaite, "KeyMono" vokaliste, patinka Rosita Čivilytė, Česlovas Gabalis ir daug kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių