Quantcast

Tymo turguje bus verdamos uogienės, V.Pauliukaitis dalinsis receptais

Ketvirtadienį, liepos 9 d., tradiciškai vykstančiame ekologiškame Užupio turguje „Tymo turgaus“ kvartale lankytojai nuo 15.30 val. galės ne tik įsigyti sveikų produktų, bet ir paragauti vietoje gaminamų uogienių.

Muzikos programų režisierius, „Lietuvos dainų dešimtuko“ vertinimo komisijos pirmininkas Vytenis Pauliukaitis su profesionalia konditere dalinsis savo uogienių receptais.

V.Pauliukaičio teigimu, gaminant uogienes labai svarbu ne tik uogos, bet ir kiti komponentai.

Lietuvoje uogienėms virti dažniausiai naudojami tradiciniai šeimos receptai. Populariausios uogos: braškės, žemuogės, mėlynės, avietės, serbentai ir kt. Dažniausiai, norint išvirti kuo tirštesnę uogienę, naudojamas didesnis cukraus kiekis ir ilgiau verdama.
 
Užupio turguje uogienės bus gaminamos su specialiu uogienių cukrumi. Naudojant šį cukrų esą reikia mažiau laiko ir cukraus, kad būtų pagaminta tiršta ir gardi uogienė.

Uogienių cukraus sudėtyje yra natūralaus, obuoliuose ir citrusiniuose vaisiuose randamo pektino, dėl jo uogienė sutirštėja. Trumpiau verdamos uogos ir vaisiai išsaugos daugiau vitaminų.


Šiame straipsnyje: tymo turgusuupio turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių