Quantcast

Turto bankas aukcione pardavinės Belmonto žirgyną sostinėje

Valstybės valdomas Turto bankas spalį aukcione už 1,97 mln. eurų pradinę kainą aukcione pardavinės Belmonto žirgyną sostinėje.

„Turto bankas kompleksą perėmė 2019 metais iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Vyriausybės nutarimu įtraukus jį į valstybės parduodamo turto sąrašą. Už objektą gautos lėšos bus nukreiptos policijos komisariato statyboms Vilniaus Sietyno gatvėje“, - BNS sakė Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Spalio 26 dieną prasidėsiančiame aukcione siūlomas Pavilnių regioniniame parke, šalia Vilnelės esantis beveik 6 tūkst. kv. m ploto žirgyno kompleksas. Belmonto g. 34B yra hipodromas, du administraciniai pastatai, arklidės, pora sandėlių ir kiti statiniai. Aukciono laimėtojas įgis teisę išsinuomoti 3,3 ha ploto valstybinį sklypą 47-iems metams.

Tai pirmasis turto aukcionas, kuris vyks iki spalio 29 dienos.

Skelbta, jog sostinės Sietyno gatvėje planuojama statyti administracinį pastatą, kuriame kursis šešios policijos įstaigos: Vilniaus miesto penktasis ir šeštasis policijos komisariatai, Kelių policijos valdyba, Lietuvos kelių policijos tarnyba, Buhalterinės apskaitos valdyba ir Imuniteto valdyba.

Turto bankas pastato rangos konkursą planuoja skelbti 2021 metų I ketvirtį, o objekto statybas pradėti tų pačių metų pabaigoje.

Pastate projektuojama apie 560 naujų darbo vietų, o bendra projekto vertė sieks apie 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KentauruMitologija

KentauruMitologija portretas
Tai Lietuvos policijos pačios geriausios apmokamos atostogos buvo, pajodinet parkuose, dabar dar ir pinigų gaus, gal naujausiu iphonu su laikrodukais truksta...

Anonimas

Anonimas portretas
kaip NE DAEINA plaunam...plaunam... DDDDDDDDDDDD

Buvęs

Buvęs portretas
Kam buvo reikalinga Vilniuje ta Raitoji Policija, to negali paaiškinti nė vienas normaliai mąstantis žmogus... Juk žirgo išlaikymas reikalauja tiek lėšų!!! O dar balnai ir speciali policijos žirgų bei raitųjų policininkų ekipiruotė! Mes jau tokie turtingi kaip vokiečiai ar skandinavai?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių