Quantcast

Turistų Vilniuje gausėja dvigubai sparčiau nei pernai

  • Teksto dydis:

Vilnius dar labiau įsitvirtina Europos turistų tarpe kaip populiari kelionių kryptis. Tai rodo turistų srautai, ėmę augti beveik dvigubai sparčiau nei pernai.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šių metų pirmąjį pusmetį Vilniuje jau apsilankė 603 714 svečių, tai yra 12,6 proc. daugiau nei pernai. Pernai panašiu laikotarpiu turistų skaičiaus augimas siekė 7,9 proc.

79,2 proc. visų į Vilniaus apgyvendinimo įstaigas atvykusių svečių buvo užsieniečiai (477 913), tai yra 11,2 proc. daugiau nei 2018 metų I pusmetį. Daugiausiai turistų sulaukta iš Lenkijos, Baltarusijos, Vokietijos, Rusijos ir Latvijos. Penketuke į pirmąją vietą iškopė Lenkija, į trečią iš ketvirtos vietos šoktelėjo Vokietija.

Turistų srautai augo iš visų Vilniaus tikslinių atvykstamojo turizmo rinkų. Didžiausias augimas buvo iš Izraelio (20,2 proc.) ir Jungtinės Karalystės (11,9 proc.). Ir toliau ženkliai didėjo atvykstančių svečių skaičiai iš Italijos (8,8 proc.), Lenkijos (7,3 proc.) ir Vokietijos (6,6 proc.).

„Vilnius atranda savo vietą Europos turistiniame žemėlapyje. Siekiant, kad turistų skaičiai toliau sparčiai didėtų, stengiamės užtikrinti, kad Vilnius būtų pastebimas ten, kur priimami esminiai kelionių sprendimai – interneto kelionių organizavimo platformose bei užsienių kelionių organizatorių siūlomuose paketuose,“ – sakė Vilniaus turizmo ir verslo skatinimo agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Pasak jos, šiais metais „Go Vilnius“ kvietimu Vilniuje jau apsilankė dešimtys užsienio kelionių organizatorių iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Italijos. Vilnių kaip turistinį miestą milijoninėms savo šalių auditorijoms pristatė ir čia apsilankę žurnalistai, kelionių tinklaraštininkai ir socialinių tinklų žvaigždės iš tikslinių rinkų. Didelio užsienio šalių susidomėjimo sulaukė tarptautinei auditorijai skirtas rinkodarinis projektas „Pasivaikščiojimų Vilnius“.

Rekordu galima laikyti tai, kad per pirmąjį pusmetį Vilniuje apsilankiusių turistų nakvynių skaičius jau perkopė milijoną.

„Vilniaus populiarumą skirtingose šalyse gali didinti skirtingos priežastys. Stengiamės jas apčiuopti ir kaskart pasiūlyti tikslingiausią sprendimą, –paaiškino „Go Vilnius“ direktorė. – Vienas svarbių faktorių, lemiantis Jungtinės Karalystės turistų gausėjimą, yra pavasarį atsiradęs naujas patogus skrydis į Vilnių iš Londono centre įsikūrusio oro uosto „London City“. Savo ruožtu, Lenkijos turistams Lietuvos sostinę pristatome per jiems įdomią piligriminę temą, kurios centre yra garsusis Vilniuje saugomas Dievo Gailestingumo paveikslas. Didelio susidomėjimo sulaukė mūsų parengtas Vilniaus piligriminis maršrutas, virtualioje realybėje atkurta Dievo Gailestingumo šventovė.“

Rekordu galima laikyti tai, kad per pirmąjį pusmetį Vilniuje apsilankiusių turistų nakvynių skaičius jau perkopė milijoną. Vilniaus viešbučiuose ir svečių namuose per šį laikotarpį turistai praleido 1,08 milijonų nakvynių, tai yra 9,2 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Padidėjo ir viešbučių užimtumas, nors lyginant su praėjusiais metais savo paslaugas turistams šiemet siūlo 4 viešbučiais daugiau. Šių metų antrąjį ketvirtį vidutinis Vilniaus viešbučių numerių užimtumas siekė 72,1 proc., tai yra 9,2 proc. daugiau nei pernai.

„Vilniui jau kurį laiką trūko viešbučių, tad jų plėtra buvo labai reikalinga, siekiant atliepti sparčiai augančių turistų srautų poreikius. Taigi nors pastaraisiais metais sostinėje duris atvėrė nemažai aukštos klasės viešbučių, statistiniai duomenys rodo, kad klientų tik daugėja ir užimtumo rodikliai yra džiuginantys“, - sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Lankytojų skaičius šių metų pirmąjį pusmetį sparčiai augo ir Vilniaus turizmo informacijos centruose – juose apsilankė 20,1 proc. daugiau lankytojų nei pernai, didžioji dalis iš jų – užsieniečiai. Šiuo metu Vilniuje veikia trys šiuolaikiškai įrengti, interaktyvūs turizmo informacijos centrai: du Vilniaus senamiestyje ir vienas – Vilniaus oro uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turistas

Turistas portretas
O taip sakant, nusišlapinti vis dar Sostinėje nėra kur. Jau ir užsienio turizmo gidai rašo. Tualetai - Grand problema Lietuvoje - gal steigti ministeriją nusiš.. problemoms koordinuoti?

ANTRAS izraelis bus,,,,,,,,,,

ANTRAS izraelis  bus,,,,,,,,,, portretas
turbut zydai zvalgosi ,kur dar ka galima pasisavinti,GUDRUCIAI,

haa

haa portretas
is tu saliu atvykstantys 'keliautojai' pagrinde arabu kilmes,ieskantys naudos,gal pasiseks babkiu ar pastatu gaut,tipo pries simta metu giminaiciai cia gyveno...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių