Quantcast

Turistams iš Tadžikistano „apžiūrėti Vokietijos“ nepavyko

Vilniaus rinktinės pasieniečiai, kontroliuojantys nelegalią migraciją, sostinės autobusų stotyje sulaikė du tamsaus gymio vyrus, kurie, kaip paaiškėjo vėliau, Šengeno vizas gavo pateikę melagingus duomenis.

Tai penktasis atvejis rugpjūčio mėnesį, kai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaiko tokius keliautojus.

Ketvirtadienį popiet Vilniaus rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai sostinės autobusų stotyje patikrino dviejų tamsaus gymio vyrų dokumentus.

Abu užsieniečiai pateikė tvarkingos pasus, išduotus 31 ir 23 metų Tadžikistano piliečiams. Juose buvo įklijuotos trumpalaikės Šengeno vizos, galiojančios iki rugsėjo 9 dienos.

Paaiškėjo, kad abu vyrai atvyko iš Latvijos ir Vilniuje nusipirko bilietus vykti maršrutiniu autobusu į Miuncheną.

Nustatyta, kad jie, pildydami dokumentus Šengeno vizoms gauti, nurodė melagingus duomenis. Užsieniečiai deklaravo, jog galutinis jų kelionės tikslas yra Lietuva, kur jie neva vykstą verslo reikalais.

Apklausos metu vyrai pasieniečius ėmė tikinti, kad į Latviją buvo nuvykę kaip turistai, o dabar ketiną keliauti „apžiūrėti Vokietijos“. Abu tadžikai nesugebėjo motyvuotai paaiškinti, kodėl staiga pasikeitė jų kelionės tikslas ir duomenis, pateikti prašant vizos, nesutampa su jų pasakojimais apklausos metu.

VSAT pareigūnai abiejų užsieniečių vizas anuliavo bei įpareigojo juos išvykti iš Šengeno zonos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
labai malonus jusu autobusai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių