Quantcast

Turgus pakvips kopūstiene

Šį šeštadienį Kalvarijų turguje apsilankę vilniečiai galės sužinoti viską apie kopūstų raugimo tradicijas.

"Atsižvelgiant į tai, kad lapkritis – pats tinkamiausias metas kopūstams raugti, kviečiame visus ne tik pigiau įsigyti šių daržovių Kalvarijų turguje, bet ir išmokti žiemai kopūstus ruošti pagal lietuvių senovės papročius ir receptus. Visa tai turgaus lankytojai galės pamatyti nuo 11 val. prie baldų paviljono "Okeanas", – sakė Kalvarijų turgaus direktorius Audrius Barauskas.

Asociacijos "Šventė visiems" prezidentas Vytenis Urba žada pristatyti net keletą autentiškų kopūstų raugimo receptų ir pademonstruoti senovinius rakandus, kuriais mūsų senoliai naudojosi raugdami kopūstus praeitame šimtmetyje. O kad mokytis nebūtų šalta, visus susirinkusius organizatoriai žada vaišinti karšta kopūstiene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių