Quantcast

„Tūkstantmečio laivų regata“ Nerimi pasiekė finišą

„Irklas ten ir irklas čia“, - tokias ir kitas skanduotes šeštadienį kartojo „Tūkstantmečio laivų regatos“ dalyviai. Startavę 1-jame Valakampių pliaže jie išsilaipino prie Baltojo tilto. Nuotaika - pakili, kai kuriose baidarėse liejosi ne tik dainos, bet ir armonikos garsai.

Nors regatos organizatorius Gintautas Vidžiūnas vylėsi, kad Nerimi plauks 1 tūkst. laivų, jų buvo gerokai mažiau - apie 350. „Tačiau dalyvių gal net daugiau nei tūkstantis“, - rezultatais džiaugėsi „Tūkstantmečio laivų regatą“ jau antrus metus iš eilės rengiantis vyriškis.

Regatos dalyviai plaukė kas su kuo: baidarėmis, kanojomis, vikingų laivais, plaustais ar guminėmis valtimis. Pasitaikė ir incidentų. „11 valtis įstrigo seklumoje, sakė, ją semia, prašo siųsti pagalbą“, - D.Vidžiūnui raportavo regatos savanorė.

Tačiau galų gale finišą pasiekė visi. 7 km atkarpą plaukikai įveikė per nepilną valandą. Išsilaipinę prie prieplauka paversto Baltojo tilto jie krito ant žolės ir bandė atgauti kvapą. Plaukimas regatos dalyviams teikė ne tik džiaugsmą, bet ir žadino azartą - kas pirmesnis?

Neries krantinėje ir ant upės tiltų stovintys miestiečiai irgi įsitraukė į regatos veiksmą - tik mojavo ne irklais, o rankomis, linkėdami plaukikams gero vėjo. 


Šiame straipsnyje: tūkstantis laivųlaivų regata

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių