Pereiti į pagrindinį turinį

Troleibusų vairuotojams senka kantrybė

2009-02-26 15:38
Troleibusų vairuotojams senka kantrybė
Troleibusų vairuotojams senka kantrybė / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Bendrovės „Vilniaus troleibusai“ profesinė sąjunga spaudžia naująją sostinės valdžią. Reikalaujama skubiai atsakyti į daugybę aktualių klausimų, tarp jų - ir dėl galimo turto švaistymo.

„Kodėl pusvelčiui nuomojamas, o paskutiniu metu ir parduodamas bendrovės turtas? (kontrolės tarnyba patalpų nuomos pažeidimus fiksuoja nuo 1996 m.!)“, - sakoma „Vilniaus troleibusų“ profesinės sąjungos kreipimesi į merą Vilių Navicką bei savivaldybės administracijos direktorių Gintautą Palucką.

Anot profsąjungos vadovės Danutos Iljinos, įmonėje sukurta daug nereikalingų darbo vietų - esą „nereikalingų skyrių“ darbuotojams, neskaitant vadovų atlyginimų, per metus išmokama daugiau kaip 1 mln. litų. „Vienam vairuotojui tenka: maršruto viršininkas, operatorius, centro operatorius, visas revizoriaus skyrius, plius elektroninė stebėjimo sistema, neskaitant direktorių ir eismo skyriaus viršininko“, - vardija profsąjunga.

„Vilniaus troleibusų“ darbuotojai taip pat skundžiasi, kad įmonės vadovybė jų neinformuoja apie jos finansinę būklę. Esą bendrovės vadovai „visiškai nesirūpina“ vairuotojais.   

„Bendrovės problemos dar labiau pagilėja, socialinis dialogas iš administracijos pusės praktiškai yra nutrauktas ir laikomas itin komplikuotu. Baiminamės kad ekonominės krizės laikotarpyje įmonės situacija gali dar labiau pablogėti. Todėl manome, kad apie susiklosčiusią padėtį, reikia kalbėti nedelsiant“, - sako D.Iljina.

„Vilniaus troleibusų“ darbuotojai reikalauja kuo skubiau surengti susitikimą su Vilniaus miesto valdžia.

Portalas primena, kad praėjusių metų lapkritį beveik tris tūkstančius litų gaunantys troleibusų vairuotojai teigė daugiau nebenorintys taikstytis su prastomis darbo sąlygomis ir ketino priimti sprendimą streikuoti. Vis dėlto streikams vairuotojai nesiryžo.