Quantcast

Tremtiniai ir politiniai kaliniai ragina iškelti iš Vilniaus sovietinius paminklus

Politiniai kaliniai ir tremtiniai ragina iškelti iš sostinės sovietmečio skulptūras.

„Raginame iškelti iš Vilniaus miesto centro paminklus sovietinių okupantų kolaborantams Salomėjai Neriai ir Petrui Cvirkai, iškelti į Grūto parką sovietinę ideologiją propaguojančias Vilniaus Žaliojo tilto skulptūras“, – rašoma kreipimesi į Seimą ir Vyriausybę, kuris priimtas šeštadienį Kaune vykusiame Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) įkūrimo 25-mečio renginyje.

Vilniaus miesto savivaldybė rugpjūčio pradžioje paskelbė viešąjį konkursą skulptūroms ant tilto restauruoti. Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, yra saugomas kultūros paveldo objektas. Ant vienos iš skulptūrų laikomos vėliavos smaigalio vaizduojami kūjis su pjautuvu.

Kauno miesto savivaldybę sąjunga ragina sutvarkyti paminklo Partizanų Motinoms aplinką.

Valstybės vadovus politiniai kaliniai ir tremtiniai ragina 2014 metų biudžete padvigubinti lėšas, skirtas istorinės atminties ir jaunimo patrioto ugdymo programų finansavimui. Taip pat – priimti įstatymą, užtikrinantį Tremties ir rezistencijos muziejų ir partizanų slėptuvių išsaugojimą, pradėti Vilniaus Lukiškių aikštės tvarkymo darbus, o 2014 metais ten pastatyti monumentą visų laikų Kovotojams už Lietuvos laisvę.

Tremtiniai ir politiniai kaliniai taip pat prašo sukurti pilnametražį filmą bei atkurti vadavietę, kurioje buvo leidžiama pogrindinė spauda bei atkurti krizės metu sumažintas valstybines pensijas bei pridėti jų kompensacijas.

LPKTS įkurta 1988 metais. Jos užuomazga buvo 1988 metų liepos 30 dieną įsteigtas klubas „Tremtinys“, vėliau klubas pasivadino Tremtinių sąjunga ir buvo užregistruota kaip visuomeninė politinė organizacija. Tuomet organizacija turėjo apie 76 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

politiniai

politiniai  portretas
kaliniai ir tremtiniai užaugo ir formavosi toje aplinkoje, kur buvo griaunami paminklai, jie kitaip ir nemoka . Bet ar naikindami skulptūras pakeisime istoriją? Ar nuo to, kad nugriausime skulptūras dings ta istorijos dalis, kai Lietuva buvo okupuota, ar dėl to jausimės geriau? Kuo geresni būsime už rusus, kurie mūsų paminklus griovė?

jei jau reikia Lietuvoje skulpturas iskelti tai

jei jau reikia Lietuvoje skulpturas iskelti tai  portretas
amerikieciai turetu paprasyti Dariaus ir Gireno paminkla is Chicagos perkelti I Lietuva? Jei jau viskas Lietuvoje turi buti tik lietuviska.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tarybines epochos paminklai yra musu istorinis palikimas.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių