Quantcast

Trečius metus iš eilės vilniečiai savo eglutėmis papildys Kalėdų mišką

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė tęsė gražią tradiciją ir kovo 25 d. nuo 10 val. kvietė persodinti po žiemos švenčių išsaugotas egles ar kėnius sostinės Kalėdų miške.

Prieš kiekvienas Kalėdas vilniečiai kviečiami vazonuose pasodintas eglutes saugoti iki pavasario, kad plėstųsi ir gražėtų Kalėdų miškas, esantis netoli Verkių rūmų, Verkių regioniniame parke (Žaliųjų ežerų g. 35, Vilnius).

„Pradedame nuo savęs – Savivaldybės prieigose nuo Kalėdų dėžėse augusias 36 gyvas eglutes ruošiamės perkelti į Kalėdų mišką. Įšalas jau ištirpęs, dirvožemis drėgnas, todėl pats laikas sodinti spygliuočius. Per praėjusius keletą metų Kalėdų miške jau pasodinta apie šimtą žaliaskarių“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Kaip tinkamai pasodinti eglutes, šeštadienį patars „Vilniaus miesto parkų“ darbuotojai. Bus pasirūpinta ir visais sodinimui būtinais įrankiais, tačiau vilniečiai gali atsivežti ir savo mėgstamų įrankių.

Tiesa, ne visos eglutės prigyja. Sodinimo sėkmė daugiausia priklauso nuo augalo kokybės. Gyventojai turėtų gerai įvertinti savosios eglutės būklę – jei nuo jos stipriai byra spygliai, šaknys nukapotos ir augalas tik įkištas į vazoną, o ne jame užaugintas, sodinti neverta. Jei eglutė atrodo gyvybinga, prieš sodinant reikėtų ją intensyviau palaistyti, kad augalas atgautų prarastą drėgmės balansą.

Negalintys atvykti šeštadienį, eglutę Kalėdų miške gali sodinti savarankiškai, pasirinktu metu iki balandžio pabaigos – „Vilniaus miesto parkų“ specialistai medžių sodinimo vietas pažymės kuoliukais. Sodinant eglutes ar kėnius, reikėtų išlaikyti 4–5 m atstumą nuo kitų augalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
o tai verslas moka tik kirst medžius sodynt ne .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių