Quantcast

Trakuose vyks Viduramžių šventė

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Trakuose vyks tradicinė Viduramžių šventė.

Šiemet į Trakų pusiasalio pilį atvyks per 200 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos ir Azerbaidžano, pranešė renginį organizuojantis Trakų istorijos muziejus.

Šiais metais po pertraukos į renginį atvyksta Olštyno pilies riterių brolija, ji ne tik dalyvaus riterių kovose, organizuos rungtis žiūrovams, bet ir pirmąkart surengs programą vaikams. Dalyvaus senbuviai – senovės baltų kovų brolija „Vilkatlakai“, Kauno karo istorijos klubas, Hospitalierių ordinas „Kovas“. Pirmą kartą iš Baltarusijos atvyks klubas „Bielyj Tur“.

Abi dienas stovyklose karybos rekonstruktoriai pristatys viduramžių ginkluotę, šarvus bei viduramžių gyvenseną. Be to, šeštadienį rengiama pilies šturmo inscenizacija.

Šventės metu pilyje taip pat įsikurs amatų miestelis. Šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas edukacijai. Į renginį atvyksta per 30 meistrų, edukatorių, tautodailininkų, paveldo puoselėtojų-entuziastų.

Pasak Trakų istorijos muziejaus direktoriaus Virgilijaus Poviliūno, renginiai įkvėpė gyvybės nepelnytai užmirštai Pusiasalio piliai. Prieš tai net ne visi miestelėnai žinojo, kad miesto centre esantys griuvėsiai – kunigaikščio Kęstučio statytos didingos pilies, šalia kurios kūrėsi miestas, kad čia būta svarbių istorinių įvykių, aršių kautynių.

Trakų istorijos muziejus Viduramžių šventę, kurios metu atkuriama viduramžių miesto dvasia, rengia nuo 1999 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių