Quantcast

„Tores“ kyla iš pelenų

Prieš pusantros savaitės nuo, kaip įtariama, tyčia kaimynystėje sukelto gaisro nukentėjęs restoranas „Tores“ ruošiasi atgimimui. Verslininkai žada kiek įmanoma greičiau grąžinti unikaliam pastatui ankstesnę būklę.

Šeštadieniais „Tores“ paprastai lūžta nuo klientų. Tačiau šį šeštadienį buvo priešingai: paprastai sausakimšame restorane užimti vos pora staliukų, dar trys - lauko terasoje. Restorano patalpas, kurias gesinant virš „Tores“ kilusį gaisrą užpylė vanduo, nuo smalsuolių akių slepia juodas audeklas. Personalas skundžiasi klientų stoka, mat gaisras, kuris tik gana nežymiai palietė patį „Tores“, restoranui buvo labai didelė antireklama.

Tačiau vilniečių pamėgtas restoranas kyla naujam gyvenimui. Kaip „Vilniaus dienai“ teigė „Tores“ vadovas Arnoldas Platelis, jau artimiausiomis dienomis bus uždėtas laikinas stogas, taip pat ketinama imtis pirmame aukšte, šalia restorano patalpų, nukentėjusios galerijos remonto darbų. Būtent šioje patalpoje, kuri labiausiai nukentėjo nuo gaisro metu užlieto vandens, restorano šeimininkai ketino atidaryti grupės „Depeche Mode“ klubą. Kai kilo gaisras, pasiruošimo darbai buvo beveik baigti, ir ugnis gerokai sujaukė planus. Tačiau A.Platelis žada, kad suremontavus buvusią galeriją „Depeche Mode“ klubas ten tikrai įsikurs.

Šiuo metu restorano viduje prieinami tik penki staliukai, tačiau terasa nei nuo ugnies, nei nuo vandens visiškai nenukentėjo. A.Platelis tikisi, kad jau netrukus restorano patalpose bus imtasi remonto darbų. Pašnekovas pridūrė, kad jam tik nuostabą kelia paskalos, neva gaisras galėjo būti naudingas restorano savininkams.

„Pinigai mūsų nedomina. Draudikai turi savo remonto įmonę, jie pagal draudimo sutartį įsipareigojo atstatyti restorano patalpas tokias, kokios jos buvo. Tikimės, kad jie tai ir padarys. Draudikai mūsų situaciją puikiai supranta“, - pasakojo A.Platelis.

Verslininkas pripažino, kad lankytojų dėl gaisro gerokai sumažėjo, tačiau prarastus klientus tikimasi kiek įmanoma greičiau susigrąžinti. Tuo tarpu santykių su kaimynu, kuris, kaip įtariama, galėjo padegti butą virš „Tores“, restorano vadovas nekomentuoja.

„Tores“ savininkas sulaukė grasinimų, ir šią informaciją perdavėme policijai, policijai šį reikalą ir paliekame“, - sakė A.Platelis.

 


Šiame straipsnyje: tores

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių