Quantcast

Teismas užstojo taksi vežėjus prieš Vilniaus valdžią

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžios sprendimas įpareigoti taksi vežėjus prieš 5 dienas raštu informuoti savivaldybę apie naujus paslaugų tarifus yra neteisėtas, nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 21 dieną patenkino Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje prašymą ir pripažino, kad 2008-ųjų gegužę priimtas Vilniaus miesto tarybos sprendimas prieštarauja Lietuvos kelių transporto kodeksui.

Teismas nurodė, kad nustatyti esmines ūkinės veiklos sąlygas, draudimus ir ribojimus, darančius esminį poveikį ūkinei veiklai, taip pat įtvirtinti įvairias sankcijas už pažeidimus pagal Konstituciją galima tik įstatymu.

"Kelių transporto kodeksas nustato, kad keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi tarifus nustato vežėjas, apie nustatytus tarifus informuoja savivaldybių institucijas arba jų įgaliotas įstaigas ir juos skelbia Susisiekimo ministerijos tvirtinamose Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklėse nustatyta tvarka", - teigiama LVAT nutartyje.

Todėl, anot teismo, Vilniaus miesto savivaldybės taryba, reikalaudama apie nustatytus taksi tarifus informuoti iš anksto, viršijo kompetenciją.

LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių