Quantcast

Teismas: už paimtą sklypą savivaldybė turės sumokėti 1,3 mln. eurų kompensaciją

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė už darželio statybai Perkūnkiemyje paimtą žemės sklypą buvusiai jo savininkei įmonei „Placitum“ turės sumokėti 1,3 mln. eurų kompensaciją, nusprendė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo pernai liepą priimtą sprendimą, jog įmonei priklausiusio ir visuomenės poreikiams paimto 0,87 hektaro žemės sklypo vertė buvo nustatyta tinkamai.

„Teismas pritarė pirmosios instancijos išvadai, kad antrosios ekspertizės aktas, kuriame lyginti objektai ir iš šalia esančių vertės zonų, šiuo atveju geriau atspindi teisingą kainą už paimamą žemės sklypą. (...) Teismas konstatavo, kad turto vertintojas gali pasirinkti palyginamuosius objektus, esančius ne toje pačioje žemės verčių zonoje kaip vertinamas objektas, tik tuomet, kai atitinkamoje žemės verčių zonoje nepakanka lyginamųjų objektų“, – teigiama Lietuvos apeliacinio teismo pranešime.

Apeliacinį skundą pateikusi Vilniaus miesto savivaldybė nesutiko su Vilniaus apygardos teismo sprendimu nustatytu kompensacijos dydžiu už žemės sklypo paėmimą. Savivaldybės teigimu, teisingą sklypo vertę atspindi ne antroji, o pirmoji teismo atlikta ekspertizė, kurioje buvo nustatyta, jog paimto sklypo vertė yra 1,1 mln. eurų. 

Byloje nustatyta, kad vertės zonoje, kurioje yra paimtas žemės sklypas, 2020–2021-ųjų gegužę nebuvo atlikta jokių pirkimo–pardavimo sandorių, todėl, Apeliacinio teismo vertinimu, antrosios ekspertizės metu palyginamuosius objektus pasirinkus ne tik iš vertės zonos teisės aktai nebuvo pažeisti.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas įsiteisėja jo priėmimo dieną, per tris mėnesius jis gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių