Quantcast

Teismas skelbs sprendimą dėl A.Zuoko interesų supainiojimo

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį skelbs sprendimą, ar Vilniaus meras Artūras Zuokas supainiojo interesus, balsuodamas dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų, BNS patvirtino teismo atstovė.

A.Zuokas prašo teismo panaikinti jam nepalankų Vyriausiosios tarnybines etikos komisijos (VTEK) sprendimą dėl interesų supainiojimo. Mero teigimu, jis nepažeidė įstatymo, kai būdamas nekilnojamojo turto bendrovės akcininkas balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų, nes mero bendrovė - BNA grupė - iš to negavo jokios naudos.

VTEK pernai lapkritį nutarė, kad A.Zuokas ir vicemeras Romas Adomavičius pažeidė įstatymą, kai balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų. Anot etikos sargų, dalyvaudami rengiant, svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio dydžio Vilniaus mieste 2012 metams nustatymo, jie nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Mero advokatai tikino, kad A.Zuoko, kuriam priklauso 70 proc. „BNA grupės“ akcijų ir kurias dabar valdo advokatų kontora „Lawin“, dalyvavimas užtikrino, kad būtų priimtas aukštesnis mokesčių tarifas.


Šiame straipsnyje: Artūras Zuokasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių