Quantcast

Teismas ėmėsi Trakų valdžios detektyvo

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) balandžio 21 dieną įvykusiame teismo posėdyje pradėjo nagrinėti Trakų rajono savivaldybės dvivaldystės problemą.

Buvęs Trakų rajono savivaldybės meras Edmundas Zenonas Malūkas, jo pirmoji pavaduotoja I. Kalkienė, pavaduotojas H. Jankovskis, Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorė I. Narkevič kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydami panaikinti Trakų rajono saviavaldybės tarybos sausio 29 dieną priimtus sprendimus atleisti juos iš pareigų, trylikai Trakų rajono savivaldybės tarybos narių pareiškus nepasitikėjimą jais, ir sprendimus, kuriais paskirti nauji savivaldybės vadovai.

Pareiškėjai mano, kad rajono tarybos sprendimai yra neteisėti, priimti pažeidžiant Savivaldybės tarybos veiklos reglamentą, Vietos savivaldos įstatymo nuostatas.

Pasak buvusių Trakų vadovų, sausio 29 d. savivaldybės tarybos posėdžio metu 13 tarybos narių pareiškė pageidavimą papildyti darbotvarkę klausimais dėl mero, jo pavaduotojų, savivaldybės direktorės atleidimo iš pareigų prieš terminą, neįtraukus jų į darbotvarkę; sprendimų projektai neregristruoti, nes buvo pateikti pavėluotai, jie neįteikti nei merui, nei tarybos nariams.

Trakų rajono savivaldybės taryba mano, kad sprendimai priimti teisėtai, pareiškėjų skundas yra nepagrįstas ir prašo teismo jį atmesti.

Tarybos atstovas teismui paaiškino, kad meras E. Z. Malūkas, sąmoningai siekdamas išvengti interpeliacijos klausimų, neteikė jų svarstyti Tarybai. Laiku gavęs siūlymą su 13 Tarybos narių sprendimų projektais, neperdavė jo Tarybos sekretoriui įregristruoti tam skirtame žurnale.

Sausio 29-ąją Tarybos posėdžio metu meras stengėsi išvengti klausimų įtraukimo į posėdžio darbotvarkę ir interpeliacijos svarstymo. Sprendimų projektų iniciatoriams nusprendus pasitarti, meras su keletu jį remiančių tarybos narių pasišalino iš posėdžių salės bei paskelbė, kad posėdis baigtas.

Teismas nutarė įtraukti į bylą trečiaisiais suinteresuotais asmenimis tą dieną posėdyje į Trakų rajono savivaldybės vadovų postus naujai išrinktus ir paskirtus asmenis: merą Vincą Kapočių, jo pirmąją pavaduotoją Nijolę Romaškienę, pavaduotoją Joną Sadovskį, administracijos direktorę Astą Kondratavičienę ir iškviesti liudyti pareiškėjų ir atsakovų nurodytus liudytojus.

Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas kitame teismo posėdyje, kuris numatytas birželio 15 d.


Šiame straipsnyje: Trakai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių