Quantcast

Teismas atmetė J.Imbraso skundą. V.Navickas lieka Vilnaus meru

Penktadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė buvusio Vilniaus mero Juozo Imbraso ir jo pavaduotojo Arturo Liudkovskio skundus, kuriais nuo valdžios nušalintieji politikai prašė iki teismo sprendimo įsiteisėjimo taikyti užtikrinimo priemonę  - laikinai neleisti dirbti naujajai sostinės valdžiai.

Teismas nusprendė, kad nėra pagrindo taikyti užtikrinimo priemonę, nes sprendimo įvykdymas šioje byloje negali pasunkėti ar pasidaryti neįmanomas.

Tą patį vasario mėnesį buvo konstatavęs ir Vilniaus apygardos administracinis teismas. „Prašymą pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą teismas atmetė, nes mano, kad nesiėmus užtikrinimo priemonių, sprendimo įvykdymas nepasunkės ir nepasidarys negalimas", – tąkart buvo rašoma VAAT pranešime.

Tačiau J. Imbrasas ir A. Liudvokskis rankų sprendimą apskundė apeliacine tvarka, tvirtindami, kad nesiėmus reikalavimo užtikrinimo priemonių teismo sprendimas dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių priimtų sprendimų teisėtumo šioje byloje negalės būti įvykdytas.

„Pareiškėjų motyvai iš esmės yra susiję su galimomis neigiamomis skundžiamų atsakovo sprendimų galiojimo materialinėmis, ekonominėmis ir finansinėmis pasekmėmis. Tačiau tai nereiškia, jog teismo sprendimo įvykdymas iš tikrųjų gali būti apsunkintas ar tapti neįmanomas, kadangi teismui priėmus pareiškėjams palankų teismo sprendimą, pareiškėjai būtų grąžinti į pareigas, o naujieji pareigūnai būtų laikomi nepaskirtais”, - sprendimą nutartyje grindė LVAT.

Vyriausiasis administracinis teismas taip pat konstatavo, kad „pareiškėjų argumentai pateiktame skunde iš esmės yra paremti prielaidomis, nurodant tik žalos atsiradimo galimybę be tinkamo minėtos priemonės taikymo tikslingumo bei proporcingumo pagrindimo". Todėl, anot LVAT, taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones netikslinga.

Ši LVAT nutartis yra neskundžiama.

Portalas primena, kad nepaisydama Juozo Imbraso sprendimo nukelti savivaldybės tarybos posėdį savaite vėliau, sostinės opozicija vasario 11-ąją susirinko pati ir patvirtino naują Vilniaus merą - 49 metų konservatorių Vilių Navicką.

Tuomet opozicijos perversmą pavadinęs „zuikių sukilimu“ senasis meras Juozas Imbrasas žadėjo jį skųsti „visiems pasaulio teismams“.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybėImbrasas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių