Quantcast

Teismas areštavo 236 tūkst. eurų „Vilnius veža“ turto

  • Teksto dydis:

Teismas leido areštuoti 236,1 tūkst. eurų Vilniaus savivaldybės kontroliuojamos taksi įmonės „Vilnius veža“ turto.

Vilniaus apygardos teismas gegužės 6 dieną pritaikė laikinąsias apsaugos priemones - areštavo bendrovės turto, nes įmonė nevykdė įsipareigojimų asociacijai „Amber taxi“, kuri bendrovei teikia taksi paslaugas.

„Amber taxi“ prašo, kad „Vilnius veža“ sumokėti 145,2 tūkst. eurų už netinkamas dispečerinės paslaugas, 54,5 tūkst. eurų - už vežimo paslaugas ir 36,3 tūkst. eurų - už automobilių nuomą.

Be to, buvo prašoma neleisti „Vilnius veža“ naudotis dispečerinės telefono numeriu, tačiau teismas prašymą atmetė.

Konkurencijos taryba pernai spalį nutarė, kad Vilniaus valdžios sprendimas įsteigti „Vilnius veža“ bei kiti sprendimai, palengvinę jai sąlygas teikti taksi paslaugas, pažeidė Konkurencijos įstatymą. Sostinės valdžia sprendimą apskundė teismui.

„Vilnius veža“ skolinga lizingo bendrovei 0,5 mln. eurų ir gali netekti automobilių. Vilniaus meras Remigijus Šimašius balandžio pabaigoje tvirtino, kad įmonės veikla nebus tęsiama.

Savivaldybės teigimu, „Vilnius veža“ turi 40 automobilių, iš jų 30 yra pernuomoti „Amber taxi“, dar 10 automobilių valdo pati įmonė. Asociacija taip pat perka skambučių paslaugas iš „Vilnius veža“ dispečerinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių