Quantcast

Teisėjų korupcijos byla: prašoma panaikinti J. Lukoševičienės neliečiamybę

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) Generalinės prokuratūros prašymu penktadienį svarstys panaikinti neliečiamybę kandidatei į Trakų rajono savivaldybės tarybą Jolantai Lukoševičienei.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė Eltai patvirtino, kad šis prokuratūros prašymas VRK susijęs su rezonansą sukėlusia vadinamąja teisėjų korupcine byla.

„Patvirtinu, jog prašymą Generalinė prokuratūra VRK pateikė ir taip, tai susiję su byla“, - Eltai sakė E. Martinonienė.

Pati J. Lukoševičienė Eltai teigė, kad iš viso nežinanti, kad Generalinė prokuratūra kreipėsi į VRK dėl jos neliečiamybės panaikinimo, bet patvirtino, kad penktadienį yra iškviesta apklausai į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

„Man paskambino ir pasakė atvykti pasikalbėti, bet aš tikrai nesuprantu, dėl ko“, - sakė ji.

Šiuo metu J. Lukoševičienė yra Trakų rajono visuomeninio rinkimų komiteto „Renkuosi ateitį“ narė.

ELTA primena, kad Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų yra pareikšti iš viso 28 asmenims. Tarp jų - 8 teisėjams, 5 advokatams, Druskininkų merui, jo padėjėjui bei kitiems. Praėjusią savaitę Vilniaus m. apylinkės teismas skirtingiems terminams buvo leidęs suimti 19 įtariamųjų.

Įtariama, kad už palankius įvairius teisėjų sprendimus galimai mokėti ir žadėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 000 eurų. Sutartų kyšių suma gali siekti iki 400 000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
labai panasiai kap popiezius dangsto savo chebra tai kokia dar gali buti nelieciamybe jei vsi gimem ir mirsim ir kiekvienas privalo atsakyti uz savo poelgius.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių