Quantcast

Tarptautinis Vilniaus maratonas jau buria savanorius

Vilniaus maratonas pradėjo burti savanorius pagalbai organizuojant vienas iš didžiausių lengvosios atletikos švenčių Lietuvoje - Vilniaus maratoną ir Vilniaus pusmaratonį. Balandžio 21 dieną vyksiančiame Vilniaus pusmaratonyje laukiama 60-ies savanorių pagalbos, o rugsėjo 8 dieną, organizuojant Vilniaus maratoną, net 200.

„Be savanorių pagalbos neįsivaizduojamas joks didesnis sportinis renginys - ne tik Olimpinės žaidynės, bet ir Vilniaus maratonas. Savanoriai padeda užtikrinti sklandžią renginio eigą, o už pagalbą yra apdovanojami patirtimi, gerais įspūdžiais, naujomis pažintimis ir gerai praleistu laiku“, - sakė VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Jokie būtini reikalavimai būsimiems savanoriams nėra taikomi. Svarbiausi kriterijai bendražmogiški - aktyvumas, draugiškumas, noras padėti. Nepatekusieji į pusmaratonio savanorių sąrašą, neturėtų nusiminti - Vilniaus maratone į pagalbą bus kviečiama tris kartus daugiau savanorių.

D. Mikulis teigia, kad norintys prisidėti prie Vilniaus maratono galės nurodyti kelias sritis, kuriose dirbti norėtų labiausiai. „Įvertinę savanorių pageidavimus ir galimybes, stengsimės juos paskirstyti į norimas pozicijas. Siūlomų pareigybių spektras gana platus: galima rinktis darbą registracijos, trasos punktų priežiūros, vandens-maitinimo zonos ir kitose srityse. Kiekviena pareigybė savaip įdomi, tad tikime, kad visi savanoriai ras sau artimą veiklą“, - sakė D. Mikulis.

Norą prisidėti prie Vilniaus maratono išreiškę savanoriai bus pakviesti į balandžio 8 dieną vyksiančius mokymus. Jų metu įgytas teorines žinias dalis savanorių galės pritaikyti pavasariniame Vilniaus pusmaratonyje bei pasiruošti savanoriauti ir rudenį - IX-ąjame Vilniaus maratone.

Tarptautinis Vilniaus maratonas kasmet suburia šimtus lengvosios atletikos mėgėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Devintą kartą organizuojamas maratonas šiais metais žada netradicinę šventę visiems vilniečiams ir miesto svečiams.

Patyrę bėgikai varžysis tradicinėse maratono bei pusmaratonio rungtyse. Bėgimo entuziastai kojas pramankštinti galės 4,2 km trasoje, tuo pačiu metu savo jėgas galės išmėginti ir maratono estafetės dalyviai, kurie meistriškumą ir komandinę dvasią įrodys kartu su draugais, kolegomis ar šeimos nariais dalyvaudami 4 po 10,5 km maratono rungtyje. Žadama speciali trasa ir mažiesiems sportininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių