Quantcast

Tarptautinis folkloro festivalis – atidarytas!

 

Ketvirtadienį sostinėje šurmuliuoja liaudiško meno mylėtojai: Vilniaus teatro, muzikos ir kino kieme įvyko 41-ojo „Skamba skamba kankliai“ festivalio atidarymas.

Atidarymo koncerte, kuris prasidėjo 17 val., pasirodė folkloro ansambliai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Lietuvišką folklorą koncerte atliko tokie kolektyvai kaip „Debesėliai“, „Kūlgrinda“, „Ratilio“. Taip pat buvo galima išgirsti ansamblius: „Guda“ iš Baltarusijos, „TowerseyMorris“ iš Anglijos, turkiško folkloro atstovus „Tokatkültür ve sanatderneği“,  „Xinglar“ iš Ispanijos ir net Žaliojo Kyšulio atstovus „BeloFreire&BailarinosFunamba“.

Koncerto pasiklausyti į Vilniaus teatro, muzikos ir kino kiemą susirinko įvairiausio amžiaus vilniečių: nuo folkloro mėgėjų senjorų iki pačių mažiausiųjų. Renginyje apsilankė ir Kultūros viceministras Edvardas Trusevičius, kuris sakė besitikintis, kad šiemet bus galima išgirsti daugiau tarmiškai dainuojančių kolektyvų, nes 2013-ieji – Tarmių metai.

„Lengva pastebėti, kad festivalis atviras naujovėms – po festivalio vėliava vietos randa ir šiuolaikinio folkloro kolektyvai, ir įvairios kultūrinės dirbtuvės“, - džiaugėsi vicemeras.

„Šiemet mes didžiausią dėmesį ir skirsime tarmėms. Be tradicinių visų renginių, šiemet bus atgaivinti tarsi užmiršti žaidimai, rateliai, pristatytas XIV a. archeologinis Žemaičių kostiumas“, - „Vilniaus dienai“ sakė Vilniaus etninės kultūros centro direktorė Milda Ričkutė.

M. Ričkutė tikisi, kad festivalyje apsilankys bent apie pusė milijono žmonių – tiek, kiek įprastai apsilanko kiekvienais metais. Neskaitant svečių iš užsienio, per keturias „Skamba skamba kankliai“ dienas turėtų pasirodyti apie šimtą folkloro kolektyvų vien iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių