Quantcast

Tarp išmaldos prašytojų – tik žavingas duetas

Sostinės Didžiąją ir Pilies gatvę šiltuoju metų laiku varginę išmaldos prašytojai žiemą aplenkia. Pagrindinė priežastis – kavinių klientai sėdi viduje, o ir turistų nedaug.

„Rožytė užsuka kiekvieną dieną, bent po kelis kartus. Praėjusią savaitę užsuko ir du pijokėliai, - pasakojo ŠMC kavinėje dirbanti Gabija. – Tuo tarpu vasarą tokių buvo daugiau. Lauko kavinę dažnai lankydavo ir čigonai“.

Vasarą Vilniuje tokių prašalaičių būdavo ir prie kadaise buvusios „Pilies menės“, kurios vietoje jau keletą metų veikia „Charlie Pizza“, o ne užilgo duris atvers blyninė.

„Per kelis mėnesius užsuko vos vienas. Iš tokių svečių sulaukiame tik Kunigaikščio Vilgaudo, - teigė „Charlie Pizza“ dirbanti Ana.

„Forto dvare“ prie baro triūsiantis Mindaugas teigė, jog didžiausias išmaldos prašytojų bumas seniai pasibaigęs. Esą žiemą į vidų yra užsukę tik keli atvirutes siūlantys kurčnebyliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SKIRTUMAS

SKIRTUMAS portretas
ROŽYTĘ PAMILO VISAS VILNIUS UŽ JOS GERANORIŠKĄ BŪDĄ, O KUNIGAIKŠTIS VLKDAUGAS TAI PROVOKATORIUS PASAMDYTAS UŽ PINIGUS, ALKOHOLIKAS IR ŠIUKŠLĖ, KURIAM NOMENKLATŪRA MOKĖJO PINIGUS IR IŠLAIKĖ KAD TYČIOTUSI IŠ BAJORŲ PALIKUONIŲ VAIZDUODAMAS JUOS KVAILIAIS IR IDIOTAIS KURIE NIEKO NETURI TIK ŠEIMOS HERBUS IR NĖRA KAIP DABARTINIAI PONAI KAIP ŠARIKOVAI KURIUOS PAGIMDĖ KALĖ NEŽINIA NUO KOKIO ŠUNS....

A. A.. Rožytės

A. A.. Rožytės portretas
jau nebėra. Kas galite, mokate - pasimelskite. Jos siela plevena virš mūsų. Su jos išėjimu sumažėjo vienu iš senojo Vilniaus ženklų. Visi išeisime - vorele, po vieną, paskui Rožytę...

R

R portretas
Apie ką norėta papasakoti? Išmaldos prašytojų pilnas centras, gal jie neina į kavines, bet gatvėse stvarsto už skvernų. Gedimino prospekte kasdien bent keletas tų pačių veidų...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių