Quantcast

Taksi verslas paklūsta džiunglių įstatymams

Vilniaus taksi verslą vasario mėnesį užgriuvę kaukėti pareigūnai sulaikė kelis neteisėtai pralobusių įmonių savininkus, tačiau gerai suteptas mechanizmas toliau sukasi.

Dažnas taksistas vairą sukioja po dvylika valandų per parą, tačiau uždarbio dažnai užtenka tiktai atiduoti duoklę šeimininkams ir įsipilti kontrabandinių degalų, todėl variuotojai apvaginėja savo klientus ir kovoja dėl kiekvieno užsakymo, pirmadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Taksistai apskaičiavo, kad per mėnesį vienas vairuotojas šeimininkui atneša apie 2-3 tūkst. litų. Dalis šios sumos yra skirta padengti oficialioms išlaidoms: mokesčiams, taksi verslo licencijoms, draudimui, automobilių techninei apžiūrai, tačiau didžioji dalis išlaidų yra neoficiali: atlyginimai dispečerėms, automobilių ar detalių pirkimas, duoklės pareigūnams.

Per mėnesį Vilniaus taksi įmonės savininkui nuo vieno vairuotojo lieka apie 300-400 litų gryno pelno. Vienas šeimininkas valdo nuo 30 iki 70 taksistų, tad tikrasis tokių verslininkų uždarbis siekia nuo 9 tūkst. iki 28 tūkst. litų.Tačiau oficialiai deklaruojamos sumos yra gerokai mažesnės.


Šiame straipsnyje: taksitaksi kainostaksi verslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

copy

copy portretas
vytas 2011-08-21 18:37 nesuprantu is kur jus tokius vejus rasinejat.... dar karta rasau kokia yra taksisto duona siauliuose atiduodi i menesi sefui 600-700lt jei dirbi su savo masina,toliau kuras,technikine,remontas,padangos,tak sometras,racija,lipdukai,draudimasir visa kita tavo galvos skausmas.lieka kapeikos pradirbau 15 metu dabar radau kita darba uz minimuma.ir ne tarife esme,o kad sefai uzsiplesia nerialius pinigus..visi zino kaip tarifas pakyla per naujus metus..jus galvojat kad tuos pinigus pasiima taksistai ne velnio mums pries naujus smarkiai pakelia mokescius ir mes sumokam mokescius ir per ta menesi turim uzdirbti ir kitam menesiui,nes sausi buna sakes klientu nera...patiko tas darbas bendrauti su zmonem visko budavo ir smagu ir graudu ir moteris vezi verkiancias ir paguosti reikia ir mustynės ir is po avariju zmones vezi kurie neteko artimuju ir pats bliauni visko buvo ir peili pakisinejo ir kolegas leki ginti dejes ant visu eismo taisykliu... bet nebeisgyvenam is to darbo...taksistai liko tik seneliai kuriems nebera kur eiti ir keli jauni kurie neuzsibuna... taip kad cia toks pats darbdaviu genocidas kaip ir kitose srityse...

taksistas

taksistas portretas
Siauliuose gal ir taip, Klaipedoj panasiai, tik jei kas ne su savo masina dirba tai dirba para per para ir duokle yra nuo 400 iki 500 lt per savaite. O kadangi zmonems labiau rupi kaip sumoketi uz sildyma, ir kaip uzdirbti piniga (aisku ne Lietuvoj) tai klientu praktiskai neliko ir ta duokle surinkti bei kura uzpilti (juo labiau kontrabandini vis sunkiau gauti) darosi vis sunkiau. Paskui pasirasineja skolos vekselius ir negana to kad zmogus neuzdirba, bet dar lieka skoloj. paskui vezi koki ir tas sako kad yra dirbes taksistu, bet spioves i ta purvina darba ir jau arba uzsienyje arba susirades normalu, ir taip vos ne puse miesto gyventoju buve taksistai. O is ko taksistas uzdirba jei ne is vietiniu gyventoju kuriu kasmet vis maziau belieka, bet tiksliau ne taksistas o savininkas firmos, o tas aria uz centus. O kokios masinos kai kurios joms tik metalo lauzas o ne gatvese vazinetis, bet technikini praeina kaip aisku ir viskas is tos duokles, nors niekas masinu neremontuoja normaliai, gal nereikia aiskinti kaip praeina. Negana to kokiu klientu buna, tenka ne tik isklausyti gyvenimo istoriju, bet ir ziureti kad nepabegtu nesumokejes, neuzmustu ar dar kokios nesamones nepadarytu. Jei kas megsta ekstrimo, pasimusti ir dirbti parom uz dyka prasom taksistai firmose pastoviai reikalingi. O ta ka sugalvojo valdzia su kaksistu darbo apsunkinimu, tai firmom nusispiaut, jie uz uzsakymus pasiims savo ir dar masina isnuomos uz ta pacia suma kaip ir buvo, tik niekur nedeklaruos, o mokescius paciam taksistui prikabins, tai tas dar maziau uzdirbs ir dar valstybei skoloj liks, ne vien tik savininkui. Gero kelio ir darbo kolegos.

romas

romas portretas
Kaune duoklė apie 1000 lt.Automobilių patikrą mielai padeda praeiti Marius chemijos jutoje,arba vadovai sutvarko per kitus.Na Kaune tai uždirbame gerai ir kuro gauname per vadus.Sėkmės kolegos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių