Quantcast

Taksi bendrovės vadovui - 45 tūkst. litų bauda

Vilniaus miesto apylinkės teismas 45 tūkst. litų baudą skyrė Vilniuje veikusios taksi bendrovės vadovui R.P. už nelegaliai jo įmonėje dirbusius taksistus.

Nuobauda paskirta praėjusią savaitę teismo nutarimu.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija praneša, įtardama tikrosios veiklos slėpimą, 2012 metų pabaigoje, vienoje sostinės transporto įmonėje atliko operatyvų patikrinimą.

„Sodros“ duomenimis, šioje įmonėje dirbo tik vienas darbuotojas - įmonės vadovas, jis ėjo ir buhalterio pareigas. Tačiau atlikus kontrolinius paslaugos pirkimus paaiškėjo, kad įmonėje nelegaliai dirba vairuotojai.

Nustatę šiuos faktus, mokesčių inspektoriai apsilankė bendrovės biure ir dispečerinėje Naugarduko gatvėje. Vėliau, neišdavę kvitų už suteiktas taksi paslaugas, įkliuvo ir dar 15 šios įmonės taksistų. Visus juos Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino dirbus nelegaliai.

Teisme taksi bendrovės direktorius nenorėjo pripažinti savo kaltės ir įrodinėjo, kad dėl įdarbinimo su vairuotojais nekalbėjo, esą tam pakako taksistų turimų individualios veiklos pažymėjimų, o jo įmonė esą teikė tik dispečerinės paslaugas.

Tačiau Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai kiek anksčiau nustatė, kad pagal visus veiklos organizavimo ir vykdymo kriterijus šios vežėjų bendrovės veikla atitiko lengvojo automobilio taksi veiklą, o ją organizuojant nesilaikyta reikalavimų.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą ir apklausęs liudytojus, konstatavo, kad direktorius kalbėjosi su 15 taksistų ir sutarė dėl darbo laiko, užmokesčio ir kitų sąlygų, tačiau nesudarė darbo sutarties ir teisės aktų nustatyta tvarka nepranešė apie asmenų priėmimą į darbą, taigi savo įmonėje leido dirbti nelegaliai.

Teismas taksi įmonės vadovui paskyrė po 3 tūkst. litų baudą už kiekvieną nelegaliai samdytą taksistą. Įmonės vadovas dar gali pasinaudoti teise apskųsti šį sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

Tai jau antra teismo nuobauda šiam vadovui - kiek anksčiau Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas nutarė, kad įmonės direktorius, prisidengdamas automobilių nuomos su vairuotoju paslauga, vykdė taksi veiklą, nesilaikydamas visų papildomų reikalavimų.

Teismas už nelegalius darbuotojus ir veiklą neturint reikalingo leidimo tada skyrė 3 tūkst. litų baudą ir konfiskavo gautus 7 tūkst. 602 litus.

Vilniaus AVMI primena, kad keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi tvarką nustato susisiekimo ministro įsakymu patvirtintos Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklės

Jose nurodyta, kad taksi paslaugas teikiančios įmonės ir individualią taksi veiklą vykdantys gyventojai privalo vykdyti mokestines prievoles ir apskaityti visas gaunamas pajamas. Nuo 2012 metų gegužės mėnesio patvirtinta taksometrų registravimo VMI tvarka, o nuo lapkričio visiems taksi vairuotojams nustatyta prievolė klientams išduoti kvitus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lai

lai portretas
Tai kad tikrintojai Klaipedoje netikrina darbo pazymejimu, o tai ir pas nelegalu gali atrasti kurie dirba su firmu masinom.

Kaune

Kaune portretas
yra suagu,kol Tomukas instruktuoja direktorę,o ir stogeliai ne šiferiniai...
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių