Quantcast

Taikos ugnis perduota bažnyčioms ir dalijama žmonėms

Betliejaus taikos ugnis keliauja per Lietuvą. Perimta iš Lenkijos skautų ugnis jau perduota latviams. O mūsų šalyje šiomis dienomis skautai šią taikos liepsnelę perduoda bažnyčioms, valstybinėms institucijoms, visuomeninėms organizacijoms, dalija žmonėms: penktadienį ją priimti ketina ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vilniaus Katedros aikštėje mirga liepsnelės. Jau keturioliktą kartą Lietuvos skautai žmonėms ir įvairioms įstaigoms bei organizacijoms dalina Betliejaus taikos ugnį.

Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 metais Austrijoje ir dabar iš Kristaus gimimo vietos paimta ugnis išplinta po visą pasaulį. Ji keliauja iš rankų į rankas nešdama viltį ir taiką, skatindama kiekvieną kurti taiką savo aplinkoje, siekti tolerancijos visoms etninėms, kultūros, plitikos ir religinėms grupėms.

„Pats ir pavadinimas – Taikos ir ramybės ugnis. Žmonės gali parsinešti tokią simbolinę taikos ugnį, simbolinę taiką į savo namus, simbolinę ramybę, kad namuose būtų ramu“, – sako Lietuvos skautų sąjungos atstovė Silvija Andrijauskaitė.

Iki šv. Kalėdų skautai Betliejaus ugnimi dalinsis su visų Lietuvos miestų ir miestelių žmonėmis, ugnis sušildys vaikų, senelių globos namus, taip pat valdžios įstaigas ir organizacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar vienas bandymas

Dar vienas bandymas portretas
atkreipti demesi i lenku davatku akcijos uzgaidas- jie gi baisus katalikai- net iki nuprotejimo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių