Quantcast

Taikinyje – trys D.Kedžio šalininkai

Teismui dėl mažametės tvirkinimo išteisinus velionį Andrių Ūsą, Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl galbūt melagingų liudytojų parodymų ir poveikio vaikui.

Dėl melagingų parodymų davimo ikiteisminiai tyrimai pradėti Drąsiaus Kedžio tėvo Vytauto Andriaus Kedžio ir gydytojos Laimos Bloznelytės-Plėšnienės atžvilgiu. Jie abu liudijo teisme nagrinėjant A.Ūso bylą.ā

Dėl galimo poveikio liudytojui tyrimas pradėtas Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei. Ji taip pat buvo apklausta teisme.

Įtarimai kol kas niekam nepateikti.

Onkologė L.Bloznelytė-Plėšnienė, apklausiama kaip liudytoja vadinamojoje pedofilijos byloje, pareiškė mananti, kad jos privačiame kabinete Vilniuje 2007-ųjų gruodį ar 2008-ųjų sausį–vasarį lankėsi A.Ūsas su Violeta Naruševičiene, jos dukra ir Laimute Stankūnaite. Anot onkologės, apsilankiusieji pareiškė, kad jiems konsultacijos nereikia, o vyras turi problemą – darinį ant lyties organo, parodė jį ir prašė šalinti. Tuo metu A.Ūso tėvai ir sutuoktinės šiuos liudijimus apie darinį ant lyties organo paneigė.

V.A.Kedys teismui tvirtino, kad lankydamasis L.Stankūnaitės tėvų bute aptiko pusnuogį A.Ūsą, tuo metu bute buvo ir mažametė anūkė. Teismas nuosprendyje atkreipė dėmesį, kad apie tai V.A.Kedys nepasakojo per ankstesnes apklausas, jo parodymai prieštaringi ir nenuoseklūs.

Prokuratūros duomenimis, O.Girdauskienė įtariama dariusi poveikį mergaitei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių