Quantcast

T. Narbuto gatvėje pradėtas tiesti 4 km ilgio dviračių takas

  • Teksto dydis:

Jau šiemet T. Narbuto gatvėje bus pradėtas tiesti naujas beveik 4 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas.

Raudono asfalto takas drieksis nuo Pilaitės iki Konstitucijos prospekto. Tokiam projektui šiandien pritarė sostinės Taryba. Tako įrengimui savivaldybė skirs apie 3 mln. eurų, likęs beveik 1 mln. eurų – iš ES investicijų programos.

„Kasmet daugėjant dviračių entuziastų, o taip pat ir populiarėjant elektriniams paspirtukams, sparčiai plėtojame infrastruktūrą bei nuolat ieškome sprendimų gerinti sąlygas. T. Narbuto gatvės dviračių ir pėsčiųjų takas – pagrindinė miesto Vakarinės dalies jungtis su miestu, kuria galės naudotis keliasdešimt tūkstančių Pilaitės, Karoliniškių, Justiniškių, Viršuliškių dviratininkų ir pėsčiųjų. Naujas takas susijungs su jau nutiestais takais palei Laisvės prospektą bei ką tik baigta atkarpa Justiniškių gatvėje“, – sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Šioje tako atkarpoje bus paklotas raudonas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai, pasodinti nauji medžiai ir krūmai, įrengtas naujas dviračių ir pėsčiųjų tako apšvietimas. Atkarpoje tarp Laisvės pr. bei T. Narbuto stotelės bus įrengta juosta viešajam transportui.

Dalyje šios jungties darbai jau yra prasidėję – pernai Pilaitės prospekte pradėtas tiesti naujas daugiau kaip 1,5 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas, kuris drieksis nuo esamo Senosios Pilaitės kelio iki Sietyno ir Spaudos gatvių, o šalia jo atsiras ir naujas šaligatvis. Tiesiant naują taką, bus įrengtas ir dviračių eismui pritaikytas šviesoforas ties sankryžomis su V. Pociūno ir Sietyno gatvėmis. Šios atkarpos įrengimui savivaldybė skyrė apie 740 tūkst. eurų.

Per artimiausius kelerius metus siekiama baigti formuoti nenutrūkstamą ir patogų pagrindinių dviračių trasų tinklą, bei užtikrinti žymiai saugesnį ir malonesnį susisiekimą dviračiu miesto urbanizuotoje dalyje. Šiemet planuojama tiesti daugiau kaip 30 km jungčių – abejose Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., taip pat pradėti darbus Žalgirio, Rinktinės, Širvintų, Giedraičių, Kernavės gatvėse, Kareivių bei Žirmūnų g., Naujamiestyje – Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse.

Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Pernai visame mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 700 naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Salia Narbuto gatves yra dviraciu juosta.. Apie ka jie cia?

Verba

Verba portretas
Nuotraukose - Kairėnų gatvės atkarpa tarp Kairėnų ir Galgių. Nieko bendro su T. Narbuto gatve.

dviratininkui

dviratininkui portretas
Zvirkelius asfaltuokit,klounai!Zmones gyvena be asfaltuotu keliu,saligatviu,normalios 21 amziuje infrastrukturos!Kai atkatu negauni nera stimulo isisavinti ES lesas,neidomu rasyti projektus, a ne?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių