Quantcast

Per šventinį savaitgalį girtų būta ir pacientų: kai kuriems nustatytos 3–4 promilės

  • Teksto dydis:

Greitosios pagalbos medikai pasakoja, kad girtų būta ne tik tarp vairuotojų, bet ir tarp skubios pagalbos prašiusių pacientų. Kai kuriems buvo nustatytas 3–4 promilių girtumas. Apie tai, koks šventinis savaitgalis buvo medikams, LNK žurnalistė teiravosi Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Skubios pagalbos skyriaus vadovo Pauliaus Ukso. 

– Koks buvo šventinis savaitgalis jums, skubios pagalbos medikams. Kiek ir kokių pacientų sulaukėte daugiausiai?

– Sakyčiau, šventės buvo šiemet visai neblogos. Sulaukėme įprasto pacientų srauto – apie 50 per parą. Gal šiek tiek daugiau kreipėsi dėl virškinimo sutrikimų, ūmių pilvo skausmų. Tokių per ilgąjį savaitgalį buvo gal apie 160. Bet apskritai mums, medikams, tai buvo įprastas, standartinis pavasario savaitgalis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kokios traumos ir kokie sveikatos sutrikimai vyravo šventinį savaitgalį?

– Atšilus orams daugelis suskubo tvarkyti aplinką, namus, tad daugiausiai kreipėsi žmonių dėl buitinių traumų. Taip pat turėjome susižeidusių riedutininkų, dviratininkų, paspirtukininkų, kas būdinga pavasarį. Ypač daugėja traumų, susijusių su paspirtukų vairavimu. Turėjome šešis pacientus su sunkiomis traumomis ir po eismo įvykių.

– Ar buvo kokių nors išskirtinių atvejų?

– Išskirčiau atvejį, kai teko suteikti skubią pagalbą nepilnamečiui pacientui, kuris vėliau buvo pergabentas į vaikų ligoninę specializuotam gydymui.

– Ar buvo pacientų, kurie kreipėsi dėl alkoholio perdozavimo?

– Tokių irgi turėjome. Tačiau, laimė, rekordinių promilių, sunkių apsinuodijimų alkoholiu buvo išvengta. Skubios pagalbos skyriuje vaikštantiems pacientams įprastai girtumas siekia 3–4 promiles, bet gali būti ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tv perspausdinami reportazai???

Greitukė

Greitukė portretas
Veža pijokus bomžus į respublikines gydymo įstaigas, nes eilių nėra, be to tai jų pagrindinė funkcija

Susna

Susna portretas
Aš tai visą tūliką apvėmiau...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių