Quantcast

Per šventes išsikviesti taksi Vilniuje - misija neįmanoma

Taksi išsikviesti sostinėje pastaruoju metu beveik neįmanoma. Taksi įmonės kaltę verčia šventėms ir kelininkams. O Naujųjų metų naktį taikys dvigubą tarifą.

Pikas ar ne – nesvarbu

Diena.lt redakciją prieš šventes užplūdo skundai dėl taksi įmonių. Vilniečiai teigia negalintys išsikviesti taksi ne tik piko valandomis ar savaitgaliais, bet ir vidury baltos dienos.

"Dažnai važinėju taksi, bet pastaruoju metu atrodo, kad visos taksi įmonės bankrutavo. Ir nesvarbu – per piką ar ne per piką kvieti automobilį. Dažniausi atsakymai – "neturime mašinų" arba "palaukite pusvalandį", – pasakojo vilnietė Kristina. – Norėdama išsikviesti taksi pastarąsias savaites skambindavau septyniais aštuoniais skirtingais numeriais. Be to, bandžiau naudotis ir informacijos numerio teikiama paslauga, kai jie išsiunčia paklausimą visoms taksi firmoms ir praneša, kas tave galės nuvežti. Bet jie irgi niekuomet negalėjo man padėti."

Pašnekovė teigė įtarianti, kad viso to priežastis – gerokai sumažėjęs taksistų skaičius.

Senamiestyje dirbantis vilnietis Mikas pastebėjo, kad sunku išsikviesti taksi net į Gedimino prospektą ar Pilies gatvę, kur paprastai netenka laukti ilgiau kaip penkias minutes.

Priešnuodžių nėra

Pačios taksi įmonės tikina, kad dėl sutrikusio darbo kaltos prasidėjusios šventės ir prasta sostinės gatvių būklė. Esą taksi vairuotojų nei sumažėjo, nei padaugėjo – tiesiog esamos pajėgos negali susitvarkyti su užsakymais.

"Paklausa švenčių dienomis visą laiką padidėja. Kažkur nuo gruodžio 15 d. pradedame justi, kad apkrova padidėja vos ne 50 proc. Kai bus Kūčios ir Kalėdos – poreikis bus dar didesnis. O daugiau vairuotojų šventėms nesamdome – kiek jų buvo, tiek yra, – Diena.lt teigė bendrovės "Vilniaus taksi plius" direktorius Ričardas Derenčius. – Be abejo, ir oro sąlygos tokios. Matėte, kas darėsi. Net jei iškvietimas netoli, vairuotojas fiziškai negali įvykdyti to užsakymo."

Taksi įmonės vadovas teigė negalintis pasiūlyti recepto, kuris užtikrintų, kad per šventes taksi atvažiuos laiku. Esą vėluoti gali netgi tokiu atveju, jei automobiliai bus užsakyti likus kelioms valandoms iki kelionės.

Stringa kiemuose

Anot R.Derenčiaus, vienas iš būdų pagreitinti taksi darbą – automobilį kviesti ne į kiemą, o prie artimiausios geriau nuvalytos gatvės."Prie laiptinės privažiuoti kartais tiesiog neįmanoma. Išėjus iš kiemų, galbūt išsikviesti būtų greičiau. Tiesiog pasakyti dispečerei: mano adresas toks, bet išeisiu iš kiemo, kad vairuotojui būtų lengviau", – patarė pašnekovas.

Naujųjų metų naktį – dviguba kaina

Dauguma sostinės taksi bendrovių taiko 1,25 lito už 1 km tarifą. Tačiau R.Derenčius pripažino, kad tiek jo įmonė, tiek konkurentai Naujųjų metų naktį keleivius veš "trupučiuką didesniais" tarifais. Vėliau pašnekovas patikslino, kad "trupučiuką didesnis" tarifas, kaip ir kasmet, bus dvigubas.

"Žinote, ir vairuotojai per šventes dirba. Be abejo, kai tokios degalų kainos, ir tarifai neatitinka tikrovės. Kad neprarastų klientų, visi daro kuo mažiau, kad tik neprarastų klientų. Tuoj, sakau, už dyką vežiosime", – skundėsi R.Derenčius.


Šiame straipsnyje: Vilniaus taksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

nusivyles klientas

nusivyles klientas portretas
Tai manau taip pat susiję ir su pasenusia ir neefektyvia užsakymų perdavimo tvarka, o taip pat ir įmonių maža motyvacija didinti efektyvumą dėl jų pačių taikomos kainodaros apmokestinant vairuotojus fiksuotu tarifu per mėnesį. Užsienio miestų gyventojai nesusiduria su tokiais sunkumais, nors Vilnius lyginant nėra toks didelis ir vairuotojų skaičius čia ne toks mažas. O dar sako, kad Lietuvoje nedarbas...

nuisivylusiui klientui

nuisivylusiui klientui portretas
Ar taksi tai darbas, padirbk bent pusmeti kad suprastum kas tai per darbas, reikia tik besmegeniui buti kad tokiu tarifu (1.25} tokiu oru ir tokiom kuro kainom dirbti. Savininkui tai kas duokle pristatyk ir tiek jam terupi, o taksistas dirba para per para kad kazka surinkti, ir nei svenciu nemato. Tai jums gerai sventes svenciat ,savaitgalius ir patenkinti kad vos ne uz savikaina gryztat namo, nors nesvarbu kad nesaugiai, nes firmu masinos daugiausia "lauzai" buna ir taksistas gal jau 24 valanda prie vairo sedi, nes pas juos toks grafikas, kadangi niekam neidomu nes matyt akys pinigais uzklijuotos, o technikini tai jau ir sakyti nereikia kaip praeina, kai kurios firmos didziosios net nesivargina i apziura vaziuoti, jiems "vietoje technine praeinama O dar kokiu klientu pasitaiko tai net kartais nebezinai ka daryti, ne karta esi ir nukentejes, o policijoj lieki pats kaltas.Tai siulau eiti pasidarbuoti taksistu ir tada suprasit, kad nesamoningom kainom veza, nes masina devisi, o surinkti kitai pinigu neuzdirbsi.

TodėlKAD

TodėlKAD portretas
NESĄMONĖ..Taksistas per dieną uždirba 25 litus..tad pagalvokite patys, kur jie dingo..Anksčiau taksistais dirbo tie , kuriems dabar jau pensijinis amžius. Jaunimas emigravo, ar taksi neužsiima...Tad vaikščiokit pėsčiomis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių