Quantcast

Šventę sukūrė gamta ir oras

Tryliktą kartą švenčiamas Kauno miesto gimtadienis nepakluso prietarui, kad šis skaičius neša nesėkmę. Šventė džiugino tūkstančius žmonių ne tiek renginiais, kiek įstabiomis gamtos dovanomis.

Šiemet Kauno miesto dienų ašis susitelkė ne Rotušės aikštėje, o naujoje erdvėje – išsiplėtusiose Kauno pilies prieigose su atsivėrusiu vaizdu į Nerį. Peizažui talkino maloniai šiltas, saulėtas oras. Šie gamtos veiksniai, pripažino patys organizatoriai, buvo Kauno miesto dienų sėkmės garantai.

"Kauno pilies prieigos, Santakos parkas, Senoji Nemuno prieplauka – viskas veidu į vandenį" , – pasirinktas pagrindines renginio vietas vardijo Kauno miesto dienas organizavusio Kauno kultūros centro "Tautos namai" atstovė Sigita Veličkienė.

Nemažai žmonių nė nesistengė skubėti iš vieno renginio į kitą – tiesiog gėrėjosi gamta ir klausėsi sklindančios muzikos. Priešais Kauno pilį vejos užteko ir patiesalams pasitiesti, ir dviračiams, vaikų vežimėliams pasistatyti.

Kauno miesto dienas ypač praturtino Gatvės muzikos dienos dalyviai. Muzikantų ir šokėjų pasirodymai Laisvės alėjoje, Vilniaus gatvėje, Rotušės aikštėje ir kitose erdvėse stabdė būrius praeivių.

Tą patį savaitgalį vyko ir tarptautinė šventė "Muziejų naktis". Miesto centre įsikūrę muziejai taip pat mėgino įsilieti į bendrą šventės ritmą.

Pasigirdus, kad žmonėms stinga viešųjų tualetų, organizatoriai teigė atvežę ir pastatę jų papildomai netoli Kauno pilies. "Kadangi pasirinkta nauja renginių erdvė, ne visi žmonės žinojo, kur ieškoti tualetų", – paaiškino S.Veličkienė.

Prie pilies vykęs pagrindinis Kauno miesto dienų koncertas užbaigtas įspūdingu fejerverku. Įspūdingų raštų šviesos danguje spragsėjo tol, kol skambėjo Vytauto Kernagio dainos "Mūsų dienos kaip šventė" įrašas. Minia šią dainą traukė kartu.

Po koncerto žmonės neskubėjo skirstytis, net mažamečių, artėjant pusiaunakčiui, galima buvo pamatyti vaikų žaidimo aikštelėje. Tiesa, akys kliuvo ir už besimėtančių šiukšlių, alkoholinių gėrimų taros.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevicius tikino, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai mieste laiką leido ypač daug žmonių, ypatingų incidentų neužfiksuota. Viešosios tvarkos pažeidimų, pasak jo, būta ne daugiau nei įprastą naktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių