Quantcast

Šv. Velykos: tauta švęs, prekybos centrai ir parduotuvės dirbs

Artėjančioms Šv. Velykų šventėms, didieji prekybos centrai derina darbo laiką, tačiau visuotinio šventimo nežada. Kai kurie apsisprendė dirbti kaip ir bet kurią kitą dieną, kiti leis savo darbuotojams pailsėti daugiau nei įprasta.

Maisto prekių parduotuvės dirbs

Prekybos centruose „Maxima“ apsiperkantys vilniečiai turėtų stebėti skelbimus jiems įprastose parduotuvėse – juose bus pranešta, kaip per šventes dirbs konkreti parduotuvė. Pirmąją Šv. Velykų dieną (balandžio 12 d.) dirbs tik dalis „Maxima“ parduotuvių (112 iš 221) ir jų darbo laikas bus trumpesnis. Balandžio 13 d. visos parduotuvės „Maxima“ dirbs įprastu grafiku.

„Sprendimą dirbti per Šv. Velykas priėmėme, atsižvelgę į pirkėjų interesus ir poreikius. Pastebėjome, kad pirkėjams švenčių metu aktualu ir patogu įsigyti būtinų produktų ar prekių, nekeičiant apsipirkimo įpročių. Žmonėms svarbu žinoti, kad švenčių metu, pritrūkus produktų, jie galės jų įsigyti“, - apsisprendimą dirbti per šventes motyvavo „Maximos“ atstovė Renata Saulytė.

„Parduotuvių darbo laikas šventinėmis dienomis bus sutrumpintas, taip siekėme suderinti pirkėjų ir darbuotojų interesus“, - pridūrė ji.

Parduotuvėse „Rimi“ darbo laikas nesikeis. Jos dirbs, priklausomai nuo parduotuvės, iki 22 arba 23 val.

Prekybos centrai dirbs trumpiau

Didieji prekybos ir pramogų centrai per šventes taip pat koreguos savo darbo laiką.  Pirmąją Velykų dieną, balandžio 12-ąją, prekybos ir pramogų sostinė „Akropolis“ dirbs trumpiau - nuo 10 val. iki 18 val.

Trumpiau nei paprastai pirmąją Velykų dieną dirbs ir „Akropolyje“ įsikūrusi „Maxima“, restoranai, kavinės, boulingai, kino teatrai bei Vilniaus “Akropolyje” esanti “Ermitažo” parduotuvė. Balandžio 13 d. “Akropolis” dirbs įprastu grafiku.

Vienintelis, nusprendęs pirmąją Velykų dieną nedirbti visai – prekybos centras „Europa“. Kitomis dienomis „Europa“ dirbs įprastu laiku, nuo 10 iki 21 val.

Prekybos centras “Panorama” balandžio 12 dieną darbą pradės 12 val., o kitomis dienomis grįš į įprastas vėžes ir duris atvers nuo 10 val.

***
Portalas siūlo savo skaitytojams prisiminti Velykų senovę menančius papročius, praturtinti šventinį stalą Velykų valgiais, o skubantiems - susirasti gražiausią Velykų sveikinimą savo artimiesiems, draugams ar kolegoms. Visa tai rasite specialioje portalo rubrikoje „Velykos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių