Quantcast

Šv. Kristoforo laureatas D. Mockus: galėtų būtų daugiau šypsenų gatvėse

Už teniso akademiją buvo apdovanota UAB "Teniso pasaulis". Atsiimdamas apdovanojimą "MG Baltic", kuriai priklauso "Teniso pasaulis", direktorius Darius Mockus vilniečiams linkėjo dar daugiau optimizmo.

Verslininkas tvirtino, kad nereikia būti ekspertu, norint pamatyti gerėjančias sąlygas mieste.

"Jeigu gerėjančią infrastruktūrą, aplinkkelių, naujų, geresnių, parduotuvių ar dar ko nors atsiradimą galim laikyti laimingėjimo prielaida, tai keičiasi miestas. Žinot, kai karas ateina, tada viskas sugriūna", – savo nuomonę išreiškė D.Mockus.

Jis teigė, kad liūdėti reiktų tik karo metu, o ne taikos, kai gyvenimo sąlygos puikios.

Kad sąlygos gerėja ir Vilniaus mieste, jo nuomone, rodo ir besikeičiantis miesto veidas. D.Mockus atkreipė dėmesį, kad sostinėje nėra tiek daug vietų, kurios nesikeistų kelis dešimtmečius. Kaip vieną iš kelių ilgai išsilaikiusių vietų jis paminėjo "Neringos" restoraną ir pridūrė, kad mieste atsirado labai daug naujų vietų ir statinių: arenų, prekybos centrų, rekonstruoti seni pastatai ar parkai.
"Tai gyvas organizmas, ir man atrodo, kad čia viskas iš lėto, bet gerėja", – įsitikinęs D.Mockus.

Kad viskas dar labiau gerėtų, pašnekovas vilniečiams linkėjo daugiau optimizmo.

"Galėtų būti daugiau šypsenų gatvėse. Čia yra toks dvejopas požiūris: iš vienos pusės, gali sakyti, kad amžinas nepasitenkinimas yra progreso variklis, iš kitos – kuo žmonės daugiau šypsosi, tuo geresnė aura mieste, – sakė D.Mockus. – O kai žmonės labai susirūpinę, – kitą kartą negali suprasti dėl ko, – tada atvažiavusiems svečiams atrodo, kad čia tokie gyvenimo nuskriausti gyvena."
Pasak pašnekovo, kuo mieste bus daugiau pozityvaus mąstymo, tuo atmosfera bus geresnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių