Quantcast

Šv. Kristoforo laureatai regi savo Vilnių

Baigiantis 2013-iesiems Šv. Kristoforo statulėlės buvo įteiktos dešimčiai nusipelniusių verslininkų, menininkų ir kitų vilniečių. Ką jie mano apie Vilnių ir jo žmones?

Baigiantis 2013-iesiems Šv. Kristoforo statulėlės buvo įteiktos dešimčiai nusipelniusių verslininkų, menininkų ir kitų vilniečių. Ką jie mano apie Vilnių ir jo žmones?

Šv. Kristoforo statulėlė – kasmetis Vilniaus miesto apdovanojimas, kuris teikiamas metų pabaigoje už praeinančių metų nuopelnus ir darbus, atliktus miestui bei jo gyventojams.

"Nesvarbu, ką žmonės apie save kalba arba ką kiti kalba apie juos. Pasakyti galima bet ką, pažvelkite į tai, ką jie padarė. Neįmanoma sumeluoti poelgiu. Ir šiandien Šv. Kristoforo, Vilniaus miesto ir visų keliaujančių globėjo, statulėlėmis pagerbėme tuos žmones, kurių darbai kalba patys už save", – Šv. Kristoforo statulėlių teikimo ceremonijoje sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Vilniaus vadovas džiaugėsi, kad miestui 2013-ieji buvo išskirtiniai metai, nes į sostinę sugrįžo optimizmas. "Šie metai Vilniui buvo ypatingi, nes į miestą pagaliau grįžo optimizmas. ES statistikos agentūros "Eurostat" duomenimis, 93 proc. sostinės gyventojų patenkinti gyvenimu. Žmonės pagaliau vėl tiki savo miestu, o kai turi vilties – viskas įmanoma. Gali drįsti svajoti", – sakė meras.

Jis taip pat linkėjo vidinės ramybės, daug gražių minčių ir svajonių, nes slegiančios mintys, pasak A.Zuoko, gali atimti iš žmogaus daugiau jėgų negu kraujuojanti žaizda. "Svajonė įprasmina gyvenimą, o šį vakarą pagerbiame laureatus, kurie savo svajonėmis įprasmina Vilnių", – pagarbą išreiškė sostinės meras.

Kad miestas tapo laimingesnis, pritarė daugelis Šv. Kristoforo premijos laureatų.

Apdovanoti už nuopelnus Vilniui

Jurgis Vanagas – inžinierius architektas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros fakulteto Urbanistikos katedros profesorius, habilituotas daktaras. Jis buvo apdovanotas už didelio Vilniaus viziją, už tai, kad sostinės architektai nupučia žmonijos metraštį nugulusias dulkes.

Už nuopelnus Vilniaus kultūrai apdovanota Judita Bartoševičienė. Jos dėka Vilniuje suskambo džiazo festivalis "Vilnius Mama Jazz". J.Bartoševičienė, VšĮ Vilniaus džiazo klubas direktorė, yra nuolatinė šio festivalio organizatorė.

Už mokslą, tikėjimą ir saugomą gyvybę apdovanotas profesorius, teologijos daktaras, kunigas, buvęs chirurgas Andrius Narbekovas.
Už erdvę meno idėjoms apdovanotas Užupio meno inkubatorius. Apdovanojimą atsiėmęs inkubatoriaus direktorius Giedrius Bagdonas jau septynerius metus vadovauja šiai įstaigai, veiklą pradėjusiai 1996 m. Meno inkubatorius tapo prieglobsčiu ir kūrybos erdve jauniems menininkams.

Violeta Ališauskienė apdovanota už širdį, kurią mato jaunos akys. V.Ališauskienė – Vilniaus katalikiškosios mokyklos "Versmė" direktorė. Iš beveik 600 mokykloje besimokančių mokinių 112 mokslo aukštumų siekia turėdami negalią. Direktorė stengiasi, kad aplinka kiekvieną mokyklos mokinį skatintų tobulėti ir tam būtų suteiktos visos galimybės.

Šv. Kristoforo statulėlė Kęstučiui Lančinskui buvo įteikta už saugesnį Vilnių. K.Lančinksas – Vilniaus apskrities vyriausiasis komisaras, buvęs Lietuvos generalinio komisaro pavaduotojas.

Už meilę ir dosnumą Vilniaus kultūrai apdovanotas Rolandas Valiūnas bei advokatų kontora LAWIN. R.Valiūnas – advokatų kontoros LAWIN vadovas, kolekcionierius. Savo kolekcijos kūrinius jis mielai skolina parodoms, yra Santariškių vaikų ligoninės paramos fondo steigėjas. Advokatų kontora LAWIN remia Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą, Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą, Jono Meko vizualiųjų menų centrą, Šv. Kristoforo kamerinį orkestrą ir kt.

Už vargonų gausmą virš Vilniaus apdovanotas Bernardas Vasiliauskas. Nuo 1989 m. B.Vasiliauskas yra Vilniaus Arkikatedros bazilikos vargonininkas. Lietuvos muzikos ir teatro akademiją kaip vargonininkas baigė 1966 m., penkeriais metais anksčiau – kaip pianistas. Per tiek laiko jis surengė ne vieną asmeninį koncertą, taip pat grojo kartu su chorais, orkestrais.

Už teniso akademiją apdovanota UAB "Teniso pasaulis". Apdovanojimą atsiėmė "MG Baltic" direktorius Darius Mockus. "Teniso pasaulis", kuris priklauso "MG Baltic", apdovanotas už tai, kad sukūrė savo tradicijas, populiarina teniso kultūrą tiek Vilniuje, tiek visoje Lietuvoje, išugdė ne vieną tenisininką. Šiuo metu šioje akademijoje teniso paslapčių mokosi daugiau kaip 600 vaikų.

Vilniaus licėjus apdovanotas už ateitį dabartyje. Apdovanojimą atsiėmė mokyklos direktorius Saulius Jurkevičius. Pagal moksleivių mokymosi rezultatus ši mokykla užima pirmą vietą nuo 1999 m. Tokių rezultatų mokykla pasiekė vos per devynerius veikimo metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių