Quantcast

Šv. Kotrynos bažnyčioje atgims muzikinė misterija

Susilaukusi didžiulio visuomenės ir spaudos susidomėjimo, palankių kritikų atsiliepimų, šių metų kovo 23 dieną Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje atgimsta originali Gedimino Gelgoto muzikinė misterija „Musicality of Life“.

Koncerto afišas puošia šiandien garsiausios jaunųjų atlikėjų pavardės – tai operos solistė Asmik Grigorian,  elektroninės muzikos kūrėjas Deividas Gnedinas – CORBIE, žavioji dainininkė Ona Kolobovaitė, nuolatos publiką stebinantis ir provokuojantis Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO bei pats misterijos autorius kompozitorius Gediminas Gelgotas.

„Musicality of Life“ sujungia dvi visiškai skirtingas muzikos kryptis – tai šiuolaikinės akademinės ir Deivido Gnedino – CORBIE „lounge“ krypties muzikos derinys. „Gyvas garsas ir unikalių elektronikos efektų sintezė „Musicality of Life“  klausytojus perkelia ten,  kur, pasilikus toli nuo įprastinių minčių ir emocijų, atsiranda galimybė išgirsti savo gyvenimą kitaip “, – teigia autorius Gediminas Gelgotas.

Muzikiniame gyvenime Gediminas Gelgotas pasirodė prieš trejus metus. „Šio jaunosios kartos kompozitoriaus veikla sulaužė Lietuvos akademinio kompozitoriaus karjeros standartus. Būdamas 22 metų, jis turi ne tik didelių ambicijų ir dėmesį atkreipiančių idėjų, ne tik savo Naujų idėjų kamerinį orkestrą, bet ir savo publiką. Galbūt ją jis traukia projektų vientisumu, rimtumu, aiškiai formuluojamomis koncepcijomis, netradicinėmis, organiškomis muzikinio vyksmo formomis, bet turbūt labiausiai jis paveikus pagrindine idėja, jog muzika turi sukrėsti dvasią.“ – rašo muzikologė Asta Pakarklytė („Literatūra ir menas“).

Jaunojo kompozitoriaus muzika mėgstama ir už Lietuvos ribų – ji dažnai skamba įvairiuose muzikos festivaliuose Latvijoje, Rusijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, JAV, Kuboje ir kitose pasaulio šalyse.

Muzikinę misteriją „Musicality of Life“ šiemet NIKO pristatys vienintelį kartą. „Dėl įtempto  atlikėjų darbo grafiko sudėtinga surinkti visą kūrybinę grupę ir  parodyti  misteriją publikai. Tiesą sakant, mano pasiryžimą atlikti ją šį pavasarį  nulėmė nuolatiniai draugų ir orkestro gerbėjų prašymai šį renginį kartoti“, – teigė originalaus kolektyvo vadovas Gediminas Gelgotas.


Šiame straipsnyje: Musicality of Life

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių