Pereiti į pagrindinį turinį

Sustabdytos neteisėtos statybos Vilniaus senamiestyje

2009-03-06 19:52
Sustabdytos neteisėtos statybos Vilniaus senamiestyje
Sustabdytos neteisėtos statybos Vilniaus senamiestyje / Marijau Šeibak nuotr. V.Karčiauskas: „Šį neteisėtos statybos atvejį pavadinčiau Mariaus Gelažniko sindromo pasireiškimu vienoje iš švenčiausių Vilniaus vietų – šalia Aušros vartų koplyčios".

„Mariaus Gelažniko sindromo pasireiškimas vienoje iš švenčiausių Vilniaus vietų“, - taip Vilniaus savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas apibūdino penktadienį sustabdytas neteisėtas statybas sostinės Senamiestyje, Aušros Vartų g. 19 pastate.

Paveldo skyrius, susipažinęs su vykdomais statybos darbais, nustatė, kad jų metu buvo pažeisti Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos ir Statybos įstatymų reikalavimai – savavališkai, be projekto ir statybos leidimo, vietoj šaligatvio iš gatvės pusės įrengtas įėjimas į rūsį, pandusas, metalinė tvorelė, rūsio sienoje iškirsta durų anga.
    
Namas, esantis Aušros Vartų g. 19, yra valstybės saugomas kultūros paveldo objektas, vadinamas Šv. Mikalojaus cerkvės šventikų namas. Todėl, remdamiesi nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymu, Savivaldybės specialistai sustabdė statybos darbus.
    
„Šį neteisėtos statybos atvejį pavadinčiau Mariaus Gelažniko sindromo pasireiškimu vienoje iš švenčiausių Vilniaus vietų – šalia Aušros vartų koplyčios. Tai – ne pirmas kartas. Šis asmuo jau išgarsėjo, sudarkęs Didžiosios g. 15 namo pirmo aukšto fasadą“, – sakė Kultūros paveldo skyriaus vedėjas V.Karčiauskas.
   
Savivaldybės Kultūros paveldo skyrius paprašė Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinį padalinį ir Vilniaus apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentą vykdyti Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos ir Statybos įstatymų reikalavimus bei pašalinti savavališkos statybos pasekmes.