Quantcast

Sūnų sargu įdarbinusi A. Puškino muziejaus direktorė atleista iš darbo

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius atleido iš Literatūrinio Aleksandro Puškino muziejaus direktorės pareigų Tatjaną Michiovą už tai, kad ši laikinai įstaigoje įdarbino sargu savo sūnų.

A.Šimašiaus pasirašytame potvarkyje nurodyta, kad T.Michniova atleista ir pareigų nebeina nuo šio ketvirtadienio.

Sprendime informuojama, kad A.Demidovą muziejaus direktorė 2013-ųjų liepą buvo įdarbinusi sūnų ir keliskart pratęsė jo darbo sutartį.

„T.Michniova vėl pažeidė darbo drausmę, nors per paskutinius 12 mėnesių jau buvo taikyta drausminė nuobauda“, - nurodoma potvarkyje.

Laikinai, kol įvykdžius konkursą bus paskirtas naujas direktorius, įstaigai vadovauti pavesta direktoriaus pavaduotojui Arūnui Abraičiui.

Savivaldybė nuo pernai metų tyrė kelis skundus dėl T.Micniovos darbo muziejuje - viename jų buvo nurodoma, kad T.Michniova „nekomunikuoja valstybine kalba“, taip pat nuolat vėluoja į darbą, neišdirba nustatytų valandų, muziejuje nėra tinkamai apskaitomos specialiosios lėšos, eksponatai. Skunduose taip pat nurodyta, kad direktorė netinkamai elgėsi su darbuotojas ir jie „jie jaučia emocinę ir psichologinę įtampą“, direktorė pakeltu tonu esą bendrauja ne tik su muziejaus darbuotojais, bet ir su jai neįtikusiais lankytojais. Speciali komisija konstatavo, kad skundai pagrįsti - jai buvo skirta drausminė nuobauda, o muziejuje atliktas auditas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių