Pereiti į pagrindinį turinį

Su mokykla abiturientai atsisveikina originaliai

2013-05-30 18:16

Kaip ir kasmet tokiu metu, Vilniuje šurmuliuoja abiturientai – jiems Paskutinio skambučio šventė. Šiandien paskutinis mokyklos skambutis nuskambėjo ir centre įsikūrusios Salomėjos Nėries gimnazijos dvyliktokams.

Abiturientai į paskutinę savo šventę mokykloje atvyksta kas kaip išmano: kas limuzinais, kas visureigiais, o kas ir pėstute. Dažniausia, vaikinai išsičiustę tvarkingais klasikiniais kostiumais, merginos – puošniomis suknelėmis.

Salomėjos Nėries gimnazijos mokinių prezidentas Ignas Gaidamavičius pasakojo, kad kaip ir kasmet, mokiniai apsilanko Šventose mišiose, o jau vėliau leidžiasi į didžiąją šventę: „Nuskambėjus paskutiniam skambučiui, visi susirenka į klases, kurias šventiškai išpuošia gimnazijos trečiokai – tai yra tradicija, kuri tęsiasi karta iš kartos. Vėliau veiksmas keliasi į mokyklos kiemelį, kur abiturientams rodoma specialiai paruošta programa ir būtinai padovanojamas simbolinis varpelis“.

Šiemet Salomėjos Nėries gimnazija pasirinko asociatyvią šventės temą: „Kalėjimas“. „Ši tema simbolizuoja pabėgimą iš mokyklos po dvylikos ten praleistų metų: ištrunki į laisvę ir turi galvoti, ką daryti toliau“, - komentavo I. Gaidamavičius.

Visgi, didžioji dalis Vilniaus abiturientų „ištrūkti į laisvę“ mėgsta prabangiai. Vienos limuzinų nuomos įmonės vadovas pasakojo: „Būna, kad moksleiviai prašo automobilius papuošti specialiais užrašais ar mokyklos pavadinimais. Patys dažnai puošia balionais ir kaspinais. Dažnai prašo vežti į įvairias pažintines vietas. Kasmet abiturientai sugalvoja vis kažką originalesnio“.

Automobilių nuomotojai kasmet per Paskutinio skambučio šventę išnuomoja panašų skaičių limuzinų, tačiau abiturientai mėgsta ir senovinius automobilius, pavyzdžiui, „Volgas“.