Quantcast

Studentų piketas - be incidentų

Ketvirtadienio studentų piketas prie Seimo apsiėjo be konfliktų. Kaip ir žadėję, judėjimo „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ atstovai įstatymų nepažeidė.

Dešimt judėjimo atstovų išsirikiavo Nepriklausomybės aikštėje, protestuodami prieš Vilniaus valdžios (o ne Seimo ar Vyriausybės) sprendimą neleisti organizuoti mitingo. Kaip jau skelbėme, sostinės valdžia tokį savo sprendimą grindė tuo, kad judėjimas „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ negalėjo garantuoti, kad mitinge dalyvaus ne daugiau kaip 300 žmonių.

Maždaug valandą trukusi protesto akcija, kurios metu studentai stovėjo užklijuotomis burnomis ir laikė įvairius plakatus, apsiėjo be incidentų. Dėl viso pikto renginio metu pasiruošę buvo apie 10 policijos ekipažų, tačiau jų įsikišimo neprireikė.

Vis dėlto judėjimas neketina apsiriboti piketu dėl uždrausto mitingo. Jau kovo pradžioje žadama organizuoti dar vieną mitingą išvien su dėstytojų profesinėmis sąjungomis. Aktyvistai žada, kad į šį renginį susirinks kur kas daugiau žmonių, nei planuota uždraustam vasario 19-osios mitingui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių