Quantcast

Studentų mitingas įteisintas, laukiama 7000 žmonių

Sostinės savivaldybės širdis staiga suminkštėjo - studentai bei dėstytojai gavo leidimą mitinguoti prie Seimo kovo 10 d. Planų ketvirtadienį organizuoti nesankcionuotą mitingą atsisakyta.

Mitingą organizuojančios piliečių grupės „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ atstovas Nerijus Stasiulis portalui patvirtino, kad Vilniaus savivaldybė atsisakė savo reikalavimo mitingo dalyvių skaičių apriboti iki 300. Duotas leidimas kovo 10 d. organizuoti mitingą prie Seimo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Mitingo organizatoriai tikisi, kad į renginį susirinks apie 7000 žmonių.

N.Stasiulio teigimu, ketinama surinkti didžiulį būrį studentų, mitinge taip pat dalyvaus aukštųjų mokyklų dėstytojai ne tik iš Vilniaus, bet ir iš kitų šalies miestų. Pašnekovas pabrėžė, kad mitingas bus taikus, ir tikimasi išvengti sausio 16-osios įvykių pasikartojimo.

N.Stasiulis neatmeta galimybės, kad staigiai persigalvoti savivaldybę privertė visuomenės dėmesys. Mat faktas, jog savivaldybė leido su skustagalvių judėjimu siejamam Lietuvių tautiniam centrui kovo 11-ąją organizuoti eitynes Gedimino prospektu, sulaukė nemenko pasipiktinimo. Ypač dėl to, kad studentams mitinguoti nebuvo leista.

Kol kas nežinoma, kokių saugumo priemonių imsis teisėsauga. Tačiau neabejotina, kad kovo 10-ąją prie Seimo budės sustiprintos policijos pareigos, o galimoms riaušėms bus pasiruošę ir Viešojo saugumo tarnybos daliniai.

Mitinge studentai ir dėstytojai protestuos prieš, jų manymu, netinkamai vykdomą aukštojo mokslo reformą bei iškels savo reikalavimus.


Šiame straipsnyje: studentaimitingasriaušės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių