Quantcast

Studentų eitynės sudrebino sostinės centrą

 

Sostinės centras antradienio popietę skambėjo nuo studentų skanduočių ir orkestro garsų - nuo Vinco Kudirkos aikštės iki Vilniaus universiteto nuvilnijo margaspalvės studentų ir dėstytojų eitynės. Taip seniausias Lietuvoje alma mater pasveikino naujuosius mokslo metus.

„Kelią valdžiai!“

Keliatūkstantinė studentų ir dėstytojų minia antradienio popietę susirinko Lietuvos šviesuolio ir šalies himno autoriaus Vinco Kudirkos vardu pavadintoje aikštėje šalia Vyriausybės.

Dar prieš eisenos pradžią Gedimino prospekte buvo jaučiama šventinė nuotaika - įvairių Vilniaus universiteto padalinių studentai išsiskyrė margaspalve apranga. Būsimosios medikės vilkėjo baltus chalatus, kai kurie filosofai buvo apsirengę Antikos mąstytojų apdarus primenančią aprangą. Ateities politologai ir galbūt būsimieji Seimo vyrai taip pat buvo įsijautę į jų laukiančius vaidmenis - vyrukai ir kai kurios jaunos damos buvo pasipuošę tamsiais kostiumėliais ir laikė jų ambicijų neslepiančius plakatus.

Beje, minėta Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto delegacija išsiskyrė ir pačioje eisenoje - mat būrelis tamsiais kostiumais vilkinčių vaikinų - turbūt šio instituto studentai - lydėjo tamsų automobilį. Kartu su delegacijos merginomis būsimieji politikos žinovai linksmai skandavo „Kelią valdžiai!“, nepamiršdami kita skanduote nurodyti, kur ruošiami ateities valdžios vyrai - “Vokiečių dešimt!”

"Ką mėgsta istorikai?" "Alų!"

Kiti eisenos dalyviai taip pat nestokojo išradingumo. Istorikai kitiems eisenoms dalyviams viešai papasakojo apie savo pomėgius. „Ką mėgsta istorikai?“- eisenai judant paklausė vienas praeities faktų ir datų žinovas. „Alų“, - garsiai ir vienu balsu atsakė jo kolegos. „Ko mes norim?“ - dar pasiteiravo vyrukas. „Alaus“, - vieningai į skanduotę atsakė jo kolegos.

Žavių šokėjų ir šventinę nuotaiką kūrusio orkestro vedamai eisenai judant Gedimino prospektu, o vėliau Pilies gatve gausiai lauko kavinėse sėdėję lankytojai šiltai sutikdavo akademinę bendruomenę. Be šypsenų ir plojimų, studentai sulaukdavo ir padrąsinimo: „Šaunuoliai!“, “Pirmyn, studentai!” - keletą kartų nuskambėjo nuo lauko staliukų.

Galiausiai eisenos dalyviai atžygiavo į Vilniaus universiteto didįjį kiemą, kur vyko iškilminga studijų metų pradžios „INITIUM SEMESTRI“ ceremonija.

 


Šiame straipsnyje: eisenastudentaišventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių