Quantcast

Startuoja kampanija „Važiuojam!“: vilniečiai nuotaikingai kviečiami judėti viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Startuoja kampanija „Važiuojam!“, nuotaikingai kviečianti vilniečius ir miesto svečius savo kelionėms po Vilnių vėl rinktis viešąjį transportą ar išbandyti jį. Jos centre – trys skirtingi personažai – keleiviai, kurie juda gana įprastomis kryptimis: į miesto centrą, darbą, gryną orą. Tik atrodo jie mažiau įprastai – ekspresyviais kūno judesiais ar išskirtine apranga transliuoja gerų emocijų antplūdį ir pakilią nuotaiką, kuri užplūsta laisvėjant pandemijos ribojimams ir grįžtant į įprastą gyvenimą.

„Dalykai, kurie anksčiau buvo tokie kasdieniški, o visu šiuo laikotarpiu laikinai tapo negalimi, dabar sukelia daug teigiamų emocijų. Pasiilgome susitikimų mieste ir gryname ore, galimybės aplankyti įdomius miesto objektus, renginius ar tiesiog grįžti į biurus ir įprastą aplinką. Norime kartu su vilniečiais džiaugtis vis laisvėjančiu miesto gyvenimu, o kartu prisidėti prie to. Todėl dedame visas pastangas, kad kelionės viešuoju transportu padėtų kuo patogiau, saugiau ir, žinoma, su gera nuotaika grįžti į pasiilgtą ir savą ritmą“, – teigia „Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Pagrindiniu kampanijos šūkiu pasirinktas žodis „ažiuojam“. Viena vertus, jis skatina ir atspindi geras emocijas. Kita vertus, tai yra ir tiesioginis kreipimasis į keleivius, kviečiantis sugrįžti ar atrasti viešojo transporto keliones, jei iki šiol po miestą judėdavote kitaip.

Visi kampanijos herojai, nepaisant ekspresijos ar šventiško nusiteikimo, dėvi apsaugines veido kaukes. Taip keleiviams primenama, kad net ir judumui aktyvėjant, saugumo priemonės viešajame transporte, kaip ir kitose uždarose vietose, dar lieka galioti. Vilniečiai toliau skatinami saugoti save ir kitus, nepamiršti vakcinuotis, kviesti skiepytis artimuosius.

Tam, kad kelionės po miestą būtų saugios ir patogios, visi autobusai ir troleibusai sostinėje  nuolat valomi ir dezinfekuojami, visuose juose keleiviai ras dezinfekcinio skysčio. Kruopščiai dezinfekuojami  ir valomi turėklai, durų rankenos, porankiai, sėdynių atlošų rankenos ir kiti keleivių liečiami paviršiai. Taip pat valomos grindys, autobusų ir troleibusų išorė. Galutinėse stotelėse autobusai, troleibusai kaskart išvėdinami.

Nors vasarą judėjimas mieste visuomet ramesnis, „Susisiekimo paslaugų“ duomenys rodo, kad važiuojančiųjų viešuoju transportu skaičiai palaipsniui auga. Daugiausia keleivių fiksuojama rytinio ir vakarinio piko metu, miestiečiams judant į darbą, mokymo įstaigas – tai įprasta tendencija, kuri nesikeitė ir karantino laikotarpiu.

Autobusų ir troleibusų judėjimas sostinėje planuojamas atsižvelgiant į realius keleivių srautus, atitinkamai pritaikomi tvarkaraščiai. 

Visa naujausia informacija apie keliones viešuoju transportu Vilniuje, tvarkaraščius ir judumą po miestą yra čia.

Didesnis dėmesys skiriamas ir įprastai vasaros metu miestiečiams aktualioms kelionių kryptims. Pavyzdžiui, greičiausią ir patogiausią kelionę viešuoju transportu iki miesto paplūdimių keleiviai gali susiplanuoti čia. Be to, pagal poreikį link miesto paplūdimių bus planuojami talpesni autobusai, o jų tvarkaraščiai  koreguojami taip, kad važiuotų ir dažniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių