Quantcast

Stadiono konstrukcijų sprogdinimai sustabdyti: akmenys skriejo į gyvenamuosius namus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniaus Šeškinėje jau ne pirmą kartą buvo sprogdinamos senos Nacionalinio stadiono konstrukcijos.

Apie pirmadienį planuojamus darbus ir sprogimus savivaldybė įspėjo dar penktadienį. 

Vis dėlto šį kartą ne viskas ėjosi pagal numatytą darbų planą. Po vykdytų konstrukcijų sprogdinimų Šeškinės gyventojai pranešė apie akmenis ir nuolaužas, kurios pataikė į gyvenamuosius namus. Vilniaus miesto savivaldybė feisbuko paskyroje informavo, kad sprogdinimo darbai šiuo metu stabdomi.

„Primename, kad pirmadienį, rugsėjo 12 d., nuo 8 iki 10 val. bus sprogdinamos Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Panaudoti sprogmenis buvo pasirinkta siekiant pagreitinti senų konstrukcijų griovimą ir laiku paruošti teritoriją naujoms statyboms. Teritorija bus saugoma.

Sprogimų garsas – duslus ir trumpas, tad tikėtina, kad toliau esančių daugiabučių gyventojai jo visai negirdės. Tačiau artimiausių stadiono kaimynų prašome neišsigąsti ir pasidalinti informacija su aplinkiniais gyventojais“, – priminimą apie sprogimus savivaldybė išplatino savo feisbuko paskyroje ir sekmadienį.

Čia normalu, kad akmenys po sprogdinimų atskrenda į palei Ukmergės g. stovinčių namų kiemus?

Po šiuo savivaldybės įrašu gyventojai pirmadienį dalijosi nuotraukomis iš greta Nacionalinio stadiono esančių gyvenamųjų pastatais ir klausė – ar normalu, kad nuolaužos pataiko į gyvenamus namus.

„Čia normalu, kad akmenys po sprogdinimų atskrenda į palei Ukmergės g. stovinčių namų kiemus?“ – klausė Vincentas ir pasidalijo nuotrauka, kurioje matosi atskriejusio akmens padaryta skylė gyvenamajame name.

„Dar gerai, kad niekam nepataikė galvon, o tik lentą pramušė“, – piktinosi Audrė.

Kaip Šeškinės bendruomenės paskyroje tvirtino vilnietė Violeta, nukentėjo ir kaimyninis pastatas Siesikų gatvėje.

„Šiandienos stadiono sprogdinimo rezultatas:  iš dangaus krito akmenys ir apgadino pastatą Siesikų g. Gyvenantys netoliese gerai apžiūrėkite savo turtą.

Policija ir stadiono darbų vykdytojai informuoti.

Papildymas: gavome žinutę iš savivaldybės: „darbai šiuo metu sustabdyti, atliekama ekspertizė. Operacija sudėtinga, apgailestaujame dėl gyventojų patirtų nuostolių – žala bus kompensuota draudimo“, – feisbuke rašė moteris.

Vilniaus savivaldybės atstovai iš tiesų suskubo informuoti, kad stadiono konstrukcijų sprogdinimo darbai šiuo metu sustabdyti ir atliekama ekspertizė.

„Darbai šiuo metu sustabdyti, atliekama ekspertizė. Apgailestaujame dėl gyventojų patirtų nuostolių – žala bus kompensuota draudimo. Gyventojai, kurie nukentėjo ar pastebėjo nuolaužas, turėtų kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę elektroniniu paštu ar kitu patogiu būdu“, – skelbia savivaldybės įrašas.

Tiria galimą žalą aplinkiniams pastatams

Vilniaus savivaldybė aiškinasi, ar jų metų nuolaužomis galėjo būti apgadinti aplinkiniai pastatai, BNS pirmadienį informavo sostinės savivaldybė.

„Darbai sustabdyti kol atliekamas tyrimas“, – teigė Vilniaus savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Anot jo, savivaldybė gavo vieną paklausimą iš moters. Pastaroji kreipėsi reikalaudama, jog dėl gyvenamajam namui padarytos žalosi būtų stabdomi sprogdinimo darbai.

„Dėl kompensacijos kol kas neaišku, bet yra draudimas, tai jeigu yra kažkokia žala, kuri yra patirta būtent dėl tų sprogdinimų ją kompensuos draudimas“, – nurodė Vilniaus savivaldybės atstovas.

Darbai sustabdyti kol atliekamas tyrimas. Šią savaitę daugiau niekas nevyks, o ar spėsim iki kitos savaitės – nėra aišku.

Buvusios stadiono konstrukcijos pirmadienį sprogdintos, atsižvelgus į bandomojo sprogdinimo rezultatus.

Praėjusią savaitę sostinės vicemeras Valdas Benkunskas sakė, kad šis statybų liekanų griovimo būdas pasiteisino ir leido penktadaliu pagreitinti ardymo darbus, lyginant su įprastiniais hidrauliniais kaltais.

Pagal pernai spalį pasirašytą 160 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono koncesijos sutartį su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Vilniaus savivaldybe komplekso koncesininkė yra investicijų bendrovė „BaltCap“. Savivaldybės įsipareigojimai sutartyje siekia apie 100 mln. eurų, valstybės – 53,4 mln. eurų.

Numatyta, kad komplekso statybos truks dvejus metus – nuo 2022-ųjų pabaigos iki 2024-ųjų pabaigos.

Planuojama, kad bus pastatyti aštuoni statiniai: futbolo stadionas, sporto centras, dvi futbolo treniruočių aikštės, lengvosios atletikos apšilimo zona ir stadionas, kultūros centras bei 300 vietų vaikų darželis.

Pirmą kartą stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai tuomet nutrūko dėl finansavimo trūkumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vieni vagys lietuvos state kiti vagys lietuvos griauna uz moketoju lietuvos pinigus

Apie Šeškinę

Apie Šeškinę portretas
Per 1980 m olimpiadą Maskovoje vyko to miesto valymas. Degradus ir kalinius paleistas laikinai išvežė į Šeškinę, jie gavo butus Daugelis pasikeitė vardus, pavardes, kaip antai Sveta Miliuvienė . Ji įvažiavo su išsigimusiu vaiku, kuris buvo ištisai naudojamas medeksperimentuose - narkomanas Vytas Milius. Tokių ten daug. Dailis paprekiavę narkotikais dar nuo 1980-1984 kaip Dalė Miliu.ienė net prasimušė iki MRU specialistės vietos. Kur sėkmingai atstovauja vaivirykštinius, narkomanus, išsigimėlius, kurie kaip ji pati lytiškai santykiavo su biologiniu savo tėvu, nuolat ant narkotikų ir turi du išsigimusius vaikus, kurie nefunkcionuoja be narkotikų nė dienos. Todėl tie keli akmenukai į rajoną kur grupuojasi degradai - tik pradžia. Vilnius valosi. Nuo išsigimėlių ir parazitų

Lūzeris

Lūzeris portretas
Lūzeris Šimašius jau ir pamatų nebesugeba išardyti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių