Quantcast

Spaudos kioskų Vilniuje šiemet mažiau

Spaudos kioskų sostinėje mažėja. „Lietuvos spaudos" atstovai tikina, kad taip geriau - visiems: ir bendrovei, ir jos klientams.

Vilniuje pernai veikė 131, šiemet – 115 spaudos kioskų. Tiesa, 9 iš jų – neseniai atsiradusios „R-kiosk“ parduotuvės. „Lietuvos spaudos“ atstovas Tomas Gudžiauskas tikino, kad kioskų atsisakoma tik tokiose vietose, kur jie nerentabilūs.

„Pavyzdžiui, 2008 m. pradžioje uždarius apie 100 nerentabilių prekybos vietų, per metus „Lietuvos spauda“ apyvarta išaugo 16,24 proc. iki 240 mln. Lt., o pirkėjų padaugėjo 2,8 mln. iki 52 mln.“, - džiaugėsi jis, užtikrindamas, kad kioskai perkeliami į vilniečiams patogesnes vietas.

Tačiau patikėti, kad pirkėjų neatsirasdavo tokiose vietose, kaip, pavyzdžiui, Vinco Kudirkos aikštė, sunku. „Kioskas “Lietuvos spauda” V. Kudirkos aikštėje buvo uždarytas pasibaigus patalpų nuomos sutarčiai“, - pripažino T.Gudžiauskas.

Daugeliui įmonių skundžiantis sunkmečiu „Lietuvos spauda“ džiaugiasi didėjančiais pardavimais. Tačiau taip yra toli gražu ne dėl to, kad lietuviai būtų uolūs skaitytojai. Spaudos kioskuose spaudos leidiniai sudaro tik apie 8 proc. nuo bendrųjų pardavimų.

„Kitos svarbios kasdienės prekės, kurias vilniečiai perka mūsų prekybos tinkle: visuomeninio transporto bilietai ir virtualios paslaugos – mobiliųjų telekomunikacijų sąskaitų papildymai ir įmokų priėmimas iš gyventojų už komunalines, lizingo, draudimo ir kitas paslaugas“, - vardino T.Gudžiauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių