Quantcast

Spaudos atgavimo dieną - „Vilniaus diena“ nemokamai

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną dienraštyje „Vilniaus diena“ buvo spausdinamos tik teigiamas emocijas keliančios naujienos. Sostinės gatvėse pirmadienį buvo nemokamai išdalinta ne vienas šimtas dienraščio egzempliorių.

Tikimės, kad pozityvūs laikraščio tekstai įkvėps skaitytojus gyventi šviesiau, įdomiau, optimistiškiau.

Juk kaip sake Vilniaus rotušės ceremonimeistras Saulius Pilinkus reikia išmokti pamatyti ir įvertinti kasdienybės grožį.

„Bet juk viskas ir yra gerai. Jei labai bloga, visada reikia palyginti su blogesniais dalykais. Pavyzdžiui, dabartinę istoriją, būtį palyginti su visai netolimais reikalais. Ta pačia viduramžių Lietuva. Kiekvieną dieną turėjai tupėti kaip kiškis po egle ir laukti, kol uždegs laužą ar sušvilps. O tada išsitraukęs peiliuką ar lankelį bėgi ir negalvoji, išgyvensi dabar ar ne. Vyro vidutinis amžius – 30 metų.

Retas išlikęs penkiasdešimtmetis pasakodavo protėvių legendas. Kokia nors 23-ejų moteris – be dantų, krūtimis iki kelių. O dabar? Negi mes blogai gyvenam? Mūsų laikai blogesni? Na, taip, prisimena, kaip prie sovietų žinodavai, kad gausi pensiją, jei nedirbsi, tave privers, gyvensi senelių namuose ar dar kur nors. Galbūt kai kurie mėgsta būti zoologijos sodo gyventojais. Nes yra įvairių gyvūnų – zoologijos sode gimusiam elniui gerai ir zoologijos sode, o tas, kuris buvo sugautas, žino, kad už tvoros geriau. Taigi verta palyginti“, - „Vilniaus dienai“ sakė S.Pilinkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių