Quantcast

Sparčiausiai augančios įmonės Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kiekvienais metais Lietuvoje yra renkamos didžiausios šalies įmonės arba sparčiausiai augančios, kurios gauna „Gazelės“ apdovanojimą. Šis projektas yra orientuotas į smulkų ir vidutinį verslą , o patys apdovanojimai rengiami jau 14 metų. Apdovanojimas parodo, kurios įmonės padarė didžiausią progresą bei augo sparčiausiai.

Kiekviena įmonė yra vertinama pagal daug kriterijų. Vertinamas augimas per paskutinių 3-ų metų laikotarpį (ankščiau buvo vertinamas paskutinių 4 metų laikotarpis, tačiau nuo 2018 metų jis sutrumpintas). Įmonės pelnas per šį laikotarpį turi būti paaugęs ne mažiau, kaip 20 proc. - tik tada įmonė gali pretenduoti į „Gazelės“ apdovanojimą. Taip pat yra vertinamos skolos valstybinėms institucijoms, tikrinama ar buvo tvarkingai mokami mokesčiai valstybei, darbo užmokesčiai bei kiti kriterijai, parodantys, ar įmonės veikla buvo sėkminga.

„Gazelės“ apdovanojimas kiekvienai įmonei  suteikia didžiulę garbę. Todėl šį kartą pateikiame įmones, kurios per paskutinių trijų metų laikotarpį Lietuvoje augo sparčiausiai.

UAB „Namila“

2018-aiais kaip sparčiausiai auganti įmonė buvo pripažinta UAB „Namila“, kuri užsiima nekilnojamojo turto vystymu bei realizavimu. Šios įmonės augimas – net 3851,7 proc.

Įmonė įkurta dar 2007-aiais metais, ji yra įgyvendinusi ne vieną nekilnojamojo turto projektą. Geriausiai žinomas -  tai „Rusnės kvartalas“ – gyvenamųjų namų kvartalas Vilniuje, pilaitės mikrorajone.

UAB „Geletra“

Antrąją vietą taro sparčiausiai augančių įmonių Lietuvoje yra UAB „Geletra“, veikianti transporto srityje. Šios įmonės augimas – 3777,3 proc. Pagrindinė įmonės veiklos sritis – įvairių krovinių gabenimas Lietuvoje bei užsienyje.

Įmonė įregistruota dar 1997-aiais metais, keletą kartų buvo pertvarkyta, kol galiausiai 2015-aiais įregistruotas naujasis iki šio naudojamas pavadinimas – UAB „Geletra“. Būtent nuo paskutinio pakeitimo užfiksuotas bene didžiausias augimas.

UAB „Hugaas Services“

Pagal augimo spartumą, trečiąją vietą užima įmonė UAB „Hugaas Services“, kuri užsiima metalo konstrukcijų gamyba, statyba bei montavimu. Ši įmonė per paskutinį vertinimo laikotarpį paaugo 2867,00 proc.

Įmonė savo veiklą pradėjo nuo paukštininkystės srities, vėliau  ėmėsi pastatų konstrukcijų gamybos. Veiklą vykdo Lietuvoje bei Norvegijoje.

UAB „Spartransa“

Transporto srityje veiklą vykdanti įmonė UAB „Spartaksana“ per paskutinį vertinimo laikotarpį paaugo 1796 proc. ir sparčiausiai augančių įmonių dešimtuke užėmė garbingą ketvirtąją vietą. Pagrindinė įmonės veikla – krovinių pergabenimas.

UAB „Rojaus baldai“

UAB „Rojaus baldai“, užsiimanti baldų gamyba bei prekyba, užėmė 5-ąją vietą. Per paskutinį vertinimo laikotarpį ji paaugo 1784,2 proc. Ši įmonė savo veiklą vykdo dar nuo 2010-ųjų metų. O 2017-aiais gavo Europos sąjungos struktūrinių fondų paramą, skirtą inovatyvios gamybos plėtrai, sudarant sąlygas augti įmonės darbo našumui bei spartesniam vystymuisi.

UAB „CM Truck“

Transporto paslaugų sektoriuje veikianti įmonė UAB „CM Truck“ užima 6-ąją vietą tarp sparčiausiai augančių įmonių Lietuvoje, ji paaugo 1666,4 proc. Įmonė užsiima įvairių krovinių gabenimu Lietuvoje bei už jos ribų.

Įmonė savo veiklą pradėjo 2013-aiais, kaip UAB  “Aivara”. 2014-aiais užregistruotas iki šiol vartojamas pavadinimas – UAB “CM Truck”.

UAB  „Universi“

Prekyba medienos gaminiais užsiimanti įmonė UAB „Universi“ taip pat pasižymėjo sparčiu augimu. Vertinimo laikotarpiu užfiksuotas 1646,3 proc. augimas. Įmonė gamina ir parduoda medienos gaminius, skirtus statyboms bei vidaus apdailai.

UAB „TP logistics“

Logistikos paslaugų bei krovinių pervežimo srityje dirbanti įmonė UAB „TP logistics“ augo 1532,1 proc. Įmonė siūlo pervežimo paslaugas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Įmonė teikia ne tik sausumos, bet ir jūrų bei oro transporto paslaugas. Taip pat teikiamos ir sandėliavimo paslaugos.

UAB „Kestera“

UAB „Kestera“,  įsikūrusi Palangoje, kurios veiklos sritis yra nekilnojamojo turto projektų vystymas, per paskutinį vertinimo laikotarpį paaugo net 14661,1 proc., Veiklą įmonė vykdo dar nuo 2008-ųjų, tačiau, ko gero, ryškiausias augimas užfiksuotas per paskutinius trejus metus.

UAB „NMF Panda“

Šiauliuose įsikūrusi, nuo 2007-ųjų metų veiklą vykdanti,  nekilnojamojo operacijų srityje veikianti įmonė UAB „NMF Panda“ paaugo 1130,3 proc., tai jai leido atsidurti 10-oje sparčiausiai paaugusių įmonių sąrašo vietoje.

UAB „Netwise-Kom“

2008-aiais metais įkurta, mažmeninės bei didmeninės prekybos srityje veikianti įmonė UAB „Netwise-Kom“ per paskutinių trijų metų laikotarpį taip pat parodė itin ženklų augimą. Užfiksuota, kad įmonė augo 1099,9 proc.

Burbiškio agroserviso kooperatyvas

Sparčiausiai augusių įmonių sąraše, dvyliktoje vietoje galime išvysti ir Burbiškio agroserviso kooperatyvą, kuris per paskutinį vertinimo laikotarpį paaugo net 1096,8 proc. Kooperatyvas veiklą vykdo augalininkystės ir žemdirbystės sektoriuje.

UAB „Beata amber group“

Įmonė UAB „Beata amber group“, užsiimanti papuošalų iš gintaro gamyba, taip pat parodė ženklų šuolį – per paskutinius trejus vertinimo metus paaugo net 866,7 proc. Įmonė veikia jau daugiau kaip 20 metų ir yra įkūrusi net 22 gintaro papuošalų parduotuves.

„Gazelės“ apdovanojimai itin garbingas ir vertinamas kiekvienos įmonės. Žinoma, ne visų įmonių augimas buvo toks ryškus, kaip aukščiausiai sąraše esančių. Iš viso į “Gazelės“ sąrašą  pateko kiek daugiau nei 2900 įmonių. Paskutinę vietą užėmusi įmonė per vertinimo laikotarpį paaugo  20 proc., t.y. minimalus augimas, leidžiantis pretenduoti į apdovanojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Albertas

Albertas  portretas
Tarnu valstybe.Kiek augo gamyba ir kokiose sakose.?Kodel nerasote?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių