Quantcast

Sovietmečio karinis poligonas virs modernaus mokslo centru

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniuje prasidėjo Vismaliukų inovacinės investicinės zonos statybos darbai. Jau po 9 mėnesių čia įsikurs Fotoelektros taikomųjų tyrimų centras, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Per 5 – 7 metus 24 ha teritorijoje bus sukurta per 2 tūkst. darbo vietų, o metinė apyvarta sieks porą milijardų litų.

Vismaliukų inovacinės investicinės zonos statybos darbų pradžios ir simbolinės kapsulės įkasimo šventėje dalyvavo sostinės meras Artūras Zuokas.

„Po nepilnų metų mes turėsime visai kitą vaizdą. Tai pirmas tokio masto centras suvienysiantis Lietuvos verslą, mokslą ir pramonę. Tapsime ne tik darbo jėgos eksporto šalimi, bet ir nuo pradžių iki galo sukursime eksporto rinkoms įdomų produktą. Nuo čia prasideda kelias į saulę. Tad keliaukime į saulę. Neabejotina, kad tie kurie daro – padaro. Jau dabar šiuo projektu domisi pasaulinio garso investuotojai iš Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Pietų Korėjos, Taivanio“, - sako sostinės vadovas A.Zuokas.

Į Fotoelektros taikomųjų tyrimų centro statybas bus investuota 17 mln. litų, iš jų 12 mln. – įrangos kaina. 70 proc. šio projekto bus finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Naujajame centre bus sukurta iki 100 darbo vietų aukštos kvalifikacijos specialistams. Naujai kuriamame centre bus testuojami, tikrinami ir kuriami nauji saulės elementai ir moduliai.

Per artimiausius 5 – 7 metus Vismaliukų inovacinėje investicinėje zonoje bus įkurti atsinaujinančios energetikos, biomedicinos, oledams skirtų medžiagų gamybos, biotechnologijos pramonės ir taikomojo mokslo centrai.

Primename, kad Lietuvos apeliacinis teismas rugsėjo 19 d. savo nutartimi paliko galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuris buvusio Vismaliukų karinio poligono teritoriją leido valdyti įmonei „Start Vilnius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAB

AAAB portretas
Tai čia kur, Vasiukuose stato?

Tautvilis

Tautvilis portretas
Visiems pranešame, jog Respublika ištrina komentarus, jei neatitinka jų nyuomonės. Kaip prie sovietų: viena partija, viena nuomonė. Komentarai nieko neįžeidžiantys, nėra keiksmažodžių, bet cezūra veikia, Argi čia demokratija? Kovokime prieš demokratijos slopinimą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių