Quantcast

Sostinės vicemeras J. Pinskus: daugelis 2014-ųjų užmojų jau pradėti

Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus pasidalijo savo mintimis apie praėjusius ir šiuos metus. Kuo kvepia jo žodžiai? Optimizmu ar pesimizmu? 

2013-ieji

Nudžiugino labai daug kas. Ilgai kelią skynėsi biokuro gamyklų statybos, bet jos jau vyksta. Tai labai svarbus projektas visam Vilniaus regionui. Tai sudarė sąlygas ir atliekoms deginti. Taigi visa atliekų tvarkymo sistema pereina į aukštesnį lygmenį. Jų nebereikės vežti į Kazokiškių sąvartyną. Tai mane labai džiugina. Buvo daug problemų dėl Bernardinų sodo: ir dėl archeologijos, ir dėl architektūros, ir dėl medžių... Džiugu, kad viskas išsisprendė.

Dar smagiau, kad vilniečiams mūsų įvykdytas projektas labai patiko ir tapo vienu lankomiausių objektų. Dar džiugina Liepkalnio kalnas. Smagu, kad įvyko konkursas, atsirado geri investuotojai, kurie iš karto padarė daug gerų darbų. Manau, kad jau kitą žiemą jis žmonėms suteiks neką mažiau džiaugsmo nei Sereikiškių parkas. Viskas, ką aš kuravau ir kas nuo manęs priklausė, pavyko.

Buvo dalykų, kur nuomonės išsiskyrė arba ir iki šiol tebesiskiria. Pavyzdžiui, nacionalinio stadiono klausimas. Mano nuomone, mes jį turime pabaigti. Tam pritaria ir Vyriausybė. Mero nuomonė kitokia – jis to stadiono nenori. Taigi čia toks diskusinis klausimas. Bandom ginčytis argumentų kalba... Nuo pat pradžių nelabai pritariau ir "Air Lituanicos" projektui. Tai irgi diskusinis klausimas, ir aš nežinau, ar merui pavyks įrodyti, kad jis teisus.

2014-ieji

Kalbant apie 2014-uosius, reikia pabrėžti, kad daug darbų jau pradėti. Negaliu išskirti kokių nors projektų, bet žiūriu į juos kompleksiškai. Kai kas yra idėjų, kas kas investavimo, kai kas projektavimo lygmenyje, kai kas jau beveik baigta, bet trūksta pinigų. Taigi labai daug darbinių klausimų, kuriuos reikia kiekvieną dieną spręsti, judėti į priekį ir daryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
čia apie tą žuliką rašoma? Lyg Kaune savų žulikų trūksta?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių