Quantcast

Sostinės varnėnai gali likti be naujų namų

Varnėnai ir kiti žmogaus globą mėgstantys paukščiai sostinėje gali likti be namų.
Naujų inkilų kelti į medžius šiemet nei savivaldybė, nei seniūnijos, nei gamtos mylėtojai nesiruošia. Tai patvirtino visi portalo diena.lt kalbinti asmenys.

Kasmet sostinėje inkilų kabinimo akcijas organizavę visuomeninės organizacijos „Darom“ atstovai šiemet teigė savo jėgas koncentruojantys kitiems darbams. Viešosios įstaigos vadovas Karolis Sargūnas teigė, kad inkilai bus kabinami Kaune, o Vilniuje pasiūlė šiuo darbu užsiimti kitiems.

„Mes skiriame daug energijos kitiems respublikinio mąsto darbams, ruošiamės aplinkos tvarkymui. Na, tikiuosi, kad varnėnai be namų neliks.Juk Vilniuje daug visuomeninių organizacijų, gamtos mylėtojų ir tikrai kažkas imsis inkilų kabinimo“, - kalbėjo „Darom“ vadovas.

Deja, sostinės žaliųjų organizacijos taip pat teigė neturinčios galimybių įrengti inkilų. „Lietuvos žaliųjų judėjimo“ Vilniaus skyriaus atstovė Janina Gadliauskienė teigė, kad jų organizacija šiemet neturi tam pinigų.

„Telksime pajėgas į gamtos tvarkymą balandžio mėnesį, o inkilams kaip ir nėra pinigų“, - pastebėjo J.Gadliauskienė.

Pilaitės mikrorajono seniūnas Albinas Šniras prisipažino, kad rūpimąsi sparnuočiais į antrą planą stumia kiti darbai. Jauniausio sostinės rajono vadovas apgailestavo, kad šioje srityje mažai iniciatyvos rodo mokyklos.

„Juk mokyklose yra dirbtuvės, visos sąlygos. Manau, kad jie galėtų rodyti pavyzdį, daryti tuos inkilus, keliauti kartu su mokytojais, kabinti. Mano vaikystės metais taip ir būdavo. Prisimindamas juos, kelis kartus buvau suorganizavęs tokias akcijas. Deja, šiemet tam visiškai nėra laiko ir pačių inkilų taip pat trūksta“, - liūdnai pasakojo seniūnas.

Neplanuoja inkilų kelti ir politinės partijos. Tiek socialdemokratų, tiek konservatorių partijų sekretoriatuose portalo diena.lt žurnalistus informavo, kad šiemet politikai namukų paukščiams neparūpins.


Šiame straipsnyje: inkilaivarnėnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių