Quantcast

Sostinės vaikai nuotoliniam mokymuisi gaus 5 tūkst. kompiuterių ir planšečių

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė nuo šiandienos dalija Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos savivaldybei perduotus kompiuterius ir planšetes tiems, kam labiausiai jų trūko – mokiniams iš socialiai remtinų šeimų, taip pat daugiavaikėms šeimoms.

Iš viso išdalinta apie 500 kompiuterių ir beveik 5 tūkst. planšečių, taip aprūpinant priemonėmis praktiškai visus vilniečius moksleivius, kuriems jų trūko. Vien išdalintų planšečių vertė siekia daugiau kaip 800 tūkst. eurų.

„Į vilniečių namus atkeliauja svarbios mokymosi priemonės. Jeigu iki karantino neatrodė, jog turėti kompiuterį yra taip svarbu kiekvienam moksleiviui, dabar išryškėjo šių priemonių poreikis. Ką gali padaryti savivaldybė – tai pasistengti, kad bet kokio amžiaus mokinys gautų tinkamas sąlygas patogiai mokytis namie. Džiaugiuosi ne tik verslo ar valstybės parama, bet ir tuo, kad ir pavieniai gyventojai aktyviai jungėsi prie iniciatyvos ir padovanojo įvairios technikos: monitorių, planšetinių, nešiojamų kompiuterių – iš viso daugiau nei šimtą“, – kalbėjo sostinės mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Dar anksčiau per iniciatyvą „Mokykla namuose“ sostinės savivaldybė gavo paramą iš SEB banko – 50 stacionarių kompiuterių, „Bayer“ įmonė paaukojo dar 100 nešiojamų kompiuterių, kurie visi jau pasiekė moksleivius. Šios priemonės pirmiausiai atkeliavo į savivaldybę, kuri pagal mokyklų poreikį perduoda kompiuterius ugdymo įstaigoms, kurios išdalina priemones savo mokiniams į namus.

Pirmiausiai įranga suteikiama tiems, kurie stokoja lėšų ir priemonių – nemokamą maitinimą gaunantiems vaikams, daugiavaikėms šeimoms, taip pat neįgaliesiems vaikams. Kompiuteriai ir planšetės mokykloms dalinamos ir pagal per apklausą išsiaiškintą poreikį, be kokių priemonių vaikai negalėtų įsijungti į ugdymo procesą. Pagal galimybes kompiuteriai yra skiriami ir gimnazistams, o planšetiniai kompiuteriai – jaunesnio amžiaus mokinukams. Kai įranga bus aprūpintos visos mokyklos, likę kompiuteriai ar planšetės keliaus į sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Jau beveik mėnesį sostinės moksleiviai dėl karantino mokosi namuose ir tai sukėlė nemažai iššūkių, vienas jų – trūko nuotolinio mokymosi ryšio ir darbo priemonių. Apklausus mokyklų bendruomenes paaiškėjo, kad mokiniams trūksta daugiau kaip 1,7 tūkst. kompiuterių, kurie būtini atlikti užduotis ir bendrauti su mokytojais, bendraklasiais. Su didžiausiais iššūkiais susidūrė daugiavaikės šeimos, taip pat dirbančios šeimos, turinčios vos 1 kompiuterį namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O rudenį jau jų nebus

O rudenį jau jų nebus portretas
Ar sugadins ar tėveliai parduos, pinigu išmetimas, mėnesiui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių